Aktive Lokalsamfunn

søndag 12. november 2017

ØKTPLAN UKE 45

ØKTPLAN UKE 45 J11

NAVN: Henriette Muri Thowsen                               DATO: 12.11.17                                              UTSTYR: Fotballer, kjegler, fløyte og vester.
MÅL: Jobbe med pasninger.
Tid: 60 minutter.  TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
5-7 min
Generell oppvarming
Skadefri
·        Vanlig løp
·        Høye kneløft
·        Spark bak
·        Svinge på armene
·        Indianer hopp
·        2 frem og 1 tilbake
·        Lysken inn og ut.Setter opp 2 rekker med kjegler, og stiller like mange jenter bak hver kjeglerekke.
Løper først og viser øvelsen

Alle øvelsene gjentas 2 ganger.

Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå

Vi tøyer lett ut for å forberede kroppen på belastningen og den fysiske påkjenningen som kommer i hoveddelen. 
Dette gjør vi for å bli vant med å bruke ball, få flere retningsforandringer, øke motivasjonen, og prestasjonsevnen ved å skjerpe fokuset. 
.Apemetoden
3 min
Uttøyningsdel
Diverse rolige tøyninger før spesiell del, på bein.

20-25 sek holdetid Tøying av:
Lysken
Legger
Bakside lår
Innside lårFølg meg metoden (apemetoden)
6 minSpesiell del
Føring av ball i en oppsatt løype
Jeg skal sette opp en løype med kjegler, som de skal føre igjennom, rundt og forbi. Så skal jeg vise jentene løypa og la dem kjøre 1 og en med litt tempo økning.Vise og forklare.


20-25 minutter

Forskjellige pasningsøvelser. 3 og 3. Der hver spiller jobber 1,5 - 2 minutter i «midten» øvelsene gjentas 2 ganger, slik at det er mulighet til å forbedre seg på runde 2 etter tilbakemeldinger.  

1. Pasning medtak.


2. Pasning medtak til siden

3. Firkant

1. 1 på linja, en i midten og en på den andre linja. Den i midten får en pasning, og gjør et medtak, tar med seg ballen og spiller en pasning til spilleren på andre siden.
2.  2 spillere står på linja med litt avstand. En står noen meter ut i midten av spillerne. Får en pasning av den ene spilleren på linja, gjør et medtak til siden og sentrer til den andre spilleren på linja. Får ballen tilbake og gjentar

3. Lager 2 eller 3 firkanter avhengig av antall spillere. Steller 3 – 4 jenter rundt, og har en som jobber i midten som skal bryte. Jentene rundt må jobbe med gode presise pasninger, og gode med- og mottak.  
Bedre pasnings- og medtaksteknikken til jentene. Det er en god øvelse de kan dra over i en spill bit. De lærer seg til å ikke bare stoppe ballen, men dra den med seg videre.

Vise og forklareVise og forklare. Være med å sende pasninger.20 minutter
Spill med 2 lag på avgrensa bane
Deler spillerne i 2 eller 4 lag. Og spiller 5-6 minutter med innlagte drikkepauser. Sette fokuset på pasninger og medtak.
Om det er noe som er veldig bra eller ikke fult så bra kan jeg stoppe spillet og forklare de forskjellige situasjonene, si hva som er bra og hva som kan gjøres bedre.
For å øke motivasjonen, og bruke det som en liten gulrot for dem som er litt leie. Vi bruker også teknikkene som har øvd på tidligere i økta, og ser på hvordan de blir i spillsituasjon.
Forklare.
5 minutter
Nedjogging og oppsummering
Jogger noen runder frem og tilbake over banen. Så samle gruppa en i sirkel og snakke om hva som var bra og hva som ikke var så bra.
For å hindre skader, og få vite hva jentene synes om økta.
Vise og forklare

2 kommentarer:

  1. Økta blei bare surr. Jentene var ikke fokuserte i det heletatt. Jeg tror kanskje jeg burde valgt noen andre øvelser eller hatt litt større avstand mellom hver enkelt. Ballene blei sparka i alle mulige retninger, og pasningene blei enten for harde eller sparka/tuppa vekk. Vi rakk heller ikke alle øvelsene, fordi det gikk vekk så mye tid. Spill biten blei litt bedre enn pasningøvelsene, men også her var det mye rot, og ballen blei sparka i hytt og pine.

    Neste økt skal jeg legge opp til enklere øvelser, og mer jobb i par, isteden for 3 og 3. Da blir det kanskje litt bedre fokus.

    SvarSlett
  2. Flott. Det enkle er ofte det beste. Målet ditt er også litt lite konkret. Vær tydelig på mål og få frem 2-3 momenter som du vil jobbe(her ifbm pasninger). Da blir det lettere å coache utøverne underveis.

    SvarSlett