Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 7. november 2017

Økt 5

DATO FOR GJENNOMFØRING: 17. oktober. 2017
HVA: SFO
HOVEDMÅL: Bli kjent med barna, og ha en positiv oppfatning av leik og idrett.
Ferdighetsmål: At barna skal klare å mestre forskjellige øvelser, og at de skal ha det gøy.
Kunnskapsmål: Barna skal lære forskjellige leker som påvirker dem positivt.
Holdningsmål: At jeg skal bidra til et trygt miljø, og at jeg skal være positiv og bestemt.
STED: Wennersborg SFO 
UTSTYR: Bånd, klokke, ball, fløyte,
TID: 60 minutter


ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode    
5 min
INNLEDNING
- Samle alle i på benken
- Kjapp gjennomgang av dagens aktiviteter.
- Be dem sitte på benken.

Dette gjør jeg fordi jeg skal etablere regler og for å få best mulig kontroll.

10 min


 • Hermegåsa

 • Dansk stikkball (ekstra lek) • En av ungene starter å løpe, resten følger etter. Den som er først skal finne på ting å gjøre mens de bak skal herme etter. Etter en stund så bytter vi slik at alle skal få være først.
 • 2 baller er med i spillet. Blir du truffet på du sette deg ned og prøve å fange ballen der du sitter. Hvis du fanger ballen og får balle vellykket over til en annen person som sitter så er du fri igjen.


Vi varmer opp fordi:
·        Øke motivasjonen
·        Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
·       Forebygge skader
·        Omstille kroppen fra hvile til arbeid
jeg valgte å ta navnelek fordi det er en måte for meg å bli kjent med barna på. Også valgte jeg stiv heks fordi det er en morsom sistenlek, og den får ungene varme.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
10 min
SPESIELL DEL
 • Slengtau (hvis vi har)
 • Nord, sør, øst, vest
  • Bare slengtau med åttetall.
  • Alle starter i midten. Når jeg sier nord, sør, øst eller vest så må de løpe til den delen i hallen som er riktig. Her kommer jeg til å peke i feil retning mens jeg sier noe annet, så det blir litt mer utfordrende etter hvert.
Samme som over. Det er gøy for ungene, og det er litt konkurranse med, som kan øke motivasjonen.
Vise og forklare
30 min


HOVEDDEL 


 • Haien kommer • Hjørnefotball


 • Dansestopp/sisten


 • Dele inn i 4 lag også fordele dem på hvert sitt hjørne.

 •  Vanlig hjørnefotball. Her bruker jeg bare de lagene som allerede var i haien kommer.

 • Dansestopp hvor jeg starter som dommer, også velger jeg ut noen til å stå og være dommer.Disse øvelsene er basert på at ungene skal ha en morsom opplevelse med leik og idrett. Alle lekene krever forskjellig fra elevene, og jeg prøver å tilrettelegge for at folk er forskjellige, og at de er flinke i forskjellige ting. 
Vise og forklare
5
min
AVSLUTNING 
-        Liten dialog om hva vi skal framover, og hva jeg vil fremover.
-        Gjennomgang og  spørre om de har hatt det morsomt, og hva slags leiker de vil ha neste gang. 
Samles på benken:
Her skal de få spørre meg om ting de lurer på, så skal jeg stille noen spørsmål om økta, og om hva de kan tenke seg neste gang. 
Dette gjør jeg får å kunne oppsummere hva barna tenker om økta, hva jeg kan gjøre bedre, og forslag til hva jeg kan ha neste gang.

1 kommentar:

 1. Vet ikke helt hva som skjedde med planen her, men jeg sånn passelig fornøyd med økta. Var en del klaging idag pga juks. Jeg prøvde så godt jeg kunne å forhindre at de jukser, men det skjer selv om, og var et par som ikke ville være med, så jeg måtte gå litt ut av planen min slik at de kunne velge neste lek slik at de ble med. Er vanskelig å finne leker som alle er med på, og hvis det ikke er leker de liker så vil de ikke være med. Dette sleit jeg litt med, men det var bare et par av ungene som var sånn. Alle de andre var med.

  SvarSlett