Aktive Lokalsamfunn

søndag 19. november 2017

Skavanger SFO uke 47

Skavanger SFO uke 47NAVN: Ola Huse                                                                                                          DATO: 19.11.2017

MÅL FOR ØKTA: Trigge konkurranseinstinkt og samarbeid gjennom både lagspill, ballspill og individuelle konkurranseøvelser.
-        Ferdighetsmål: Mestre øvelsene. Samarbeid, kommunikasjon og konkurranseinstinkt.
-        Kunnskapsmål: Introdusere ballspill og mestring til noen som ikke har opplevd det før
-        Holdningsmål: Gjennom leik håper jeg gruppa føler det er et trygt miljø, som er åpent for feil og læring. Lytte til beskjeder.

STED: Uteområdet ved SFO

UTSTYR: Kjegler/objekter for avgrensing, fløyte, søppelsekker


Tid/utstyr


Hva


Hvordan


Hvorfor


Metode/kommentar
15 min totalt

8 min


7min


Hoveddel
30-35 min
15 min

10-15 min

Avslutning
5-7 min

Oppvarming

Generell del


Spesiell del


Kaffen koker
Én elev sitter i midten og de andre står rundt. Eleven i midten har et tau som h*n slenger rundt seg. Regla går for eksempel som dette: «kaffen koker, kaffen koker for de som har noe rødt på seg». Alle som har noe rødt på klærne sine skal inn i ringen og hoppe over tauet. Den som blir truffet av tauet først skal i midten.Slengtau
Slengtau med klokka. Alle stiller seg på en rekke bak den ene som slenger. Så skal de en etter en hoppe ett, så to, så tre, så fire hopp. Helt opp til tolv, og ned igjen. Bytter med den som slenger hvis man ikke klarer å hoppe over tauet.Boksen går
Leketips: avtal på forhånd hvor det er tillatt å gjemme seg og hvor langt den som står skal telle
Denne leken passer best å leke på en åpen plass. En av elevene skal stå ved boksen. Vi kaller eleven Kari. Kari stiller seg ved boksen med hendene for øynene, og teller høyt og tydelig til 50. Innen Kari kommer til 50, må alle de andre elevene ha gjemt seg – for da begynner Kari å lete!
Kari går rundt og leter. Plutselig ser hun Per. Hun roper navnet hans høyt, og de kappløper for å være den som først når frem til boksa. Kari er raskest og kommer først. Hun roper «Per på boks!». Dermed må Per stille seg ved boksen og se på mens Kari leter videre.

De andre elevene kan når som helst løpe frem til boksen og rope «boksen går!». Da er alle som er på boks «fri», og vi velger en ny som skal telle.Sekkeløp
Del elevene inn i lag. Alle deltakerne får utdelt en søppelsekk hver og stiller seg bak startstreken. Alle står inni søppelsekkene sine. Når startsignalet går begynner den første på laget å hoppe fram til mål og tilbake igjen, for så å klappe nestemann på skulderen. Vinnerne er det laget som først får alle deltakerne fram til mållinjen og tilbake.


Setter oss ned og jeg spør hva de likte og ikke likte, og eventuelt hva de vil gjøre neste gang. Avslutter med high-five til alle, se alle i gruppa.

Øke motivasjonen
Forebygge skader
Øker prestasjonsevnen fysisk og psykisk
Varme opp muskler og ledd slik at:
Blod og vevsvæske flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og oksygen til musklene går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til musklene går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom muskler og nerver forbedres
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Øke kroppstemperaturen med ca. to grader


Skape trygge rammer for leikaktiviteter og utfordringer. 


Vis og forklar / apemetoden


Vis og forklar / apemetoden


1 kommentar:

  1. De hoppetauøvelsene var ikke så vellykkede, siden de kan mindre enn jeg trodde. Likte ikke boksen går idag, og sekkeløp hadde jeg veldig god tro på men det var visstnok ikke så gøy. Fortsatt vanskelig å organisere, alt i alt en mindre god økt.

    SvarSlett