Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 21. november 2017

Øky 7 sebastian

      NAVN: Sebastian Nielsen

DATO FOR GJENNOMFØRING: 21.11.17
HVA: SFO
HOVEDMÅL: Bli kjent med barna, og ha en positiv oppfatning av leik og idrett. Ha fokus på aerob utholdenhet gjennom stafetter.
Ferdighetsmål: At barna skal klare å mestre forskjellige øvelser, og at de skal ha det gøy. Nå vil jeg begynne å jobbe med den aerobe utholdenheten med barna.
Kunnskapsmål: Barna skal lære forskjellige leker som påvirker dem positivt.
Holdningsmål: At jeg skal bidra til et trygt miljø, og at jeg skal være positiv og bestemt.
STED: Wennersborg SFO 
UTSTYR: Bånd, klokke, ball, ertepose, kjegler.
TID: 60 minutter


ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
5 min
INNLEDNING
- Samle alle i på benken
- Kjapp gjennomgang av dagens aktiviteter.
- Be dem sitte på benken.
-
Dette gjør jeg fordi jeg skal etablere regler og for å få best mulig kontroll.
10 min
GENERELL DEL 
  •     Stiv heks
      - Linjesiste       
-        En person er heksen, også skal resten løpe rundt i salen og prøve å ikke bli tatt. Hvis du blir tatt må du stå stille helt til noen kryper mellom bena på deg.
     
  • Linjesisten er en type sisten hvor de bare får lov til å tråkke på linjene på bakken.
Vi varmer opp fordi:
·        Øke motivasjonen
·        Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
·       Forebygge skader
·        Omstille kroppen fra hvile til arbeid
jeg valgte å ta navnelek fordi det er en måte for meg å bli kjent med barna på. Også valgte jeg stiv heks fordi det er en morsom sistenlek, og den får ungene varme.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
10 min

SPESIELL DEL
Dansestopp eller dansk stikkball.
Dansestopp er at jeg spiller musikk, også skal ungene danse helt til jeg skrur av musikken. Hvis de ikke stopper så er de ute og må gjøre froskehopp, skisteg eller krabbe på bakken.
-dansk stikkball er en type stikkball hvor de som blir skutt må sette seg på bakken til de får ballen og får sendt den til en annen som sitter på bakken.
Samme som over. Det er gøy for ungene, og det er litt konkurranse med, som kan øke motivasjonen.
Vise og forklare
30 minHOVEDDEL 
Tunellstafett.


Erteposestafett.
Slalomstafett

1.     Jeg deler inn i flere lag. Hvert lag skal ha en ball, og de skal stå i rekker. Den første i rekka har ballen, og de bak skal stå med beina åpne. Når leken starter så skal den første send ballen gjennom beina på de bak, for så at den siste personen i rekka skal ta ballen og løpe foran for å sende den tilbake. Når førstemann har kommet tilbake er de ferdig. Så blir det variasjoner til leken etter hvert.
2.     Erteposestafett er at de deles inn i lag. Her skal hver gruppe ha en ertepose. Førstemann skal legge posen på hodet og balansere den over til andre siden. Hvis personen mister den i bakken før de kommer tilbake så må de starte på nytt. Når hele gruppa er ferdig er stafetten ferdig.
3.     Her skal lagene gjennom en hindreløype med forskjellige baller og ting. Kan være baller, erteposer, matter, og div.
Disse øvelsene er basert på at ungene skal ha en morsom opplevelse med leik og idrett. Alle lekene krever forskjellig fra elevene, og jeg prøver å tilrettelegge for at folk er forskjellige, og at de er flinke i forskjellige ting. 
Vise og forklare
5
min
AVSLUTNING 
-        Liten dialog om hva vi skal framover, og hva jeg vil fremover.
-        Gjennomgang og  spørre om de har hatt det morsomt, og hva slags leiker de vil ha neste gang. 
Samles på benken:
Her skal de få spørre meg om ting de lurer på, så skal jeg stille noen spørsmål om økta, og om hva de kan tenke seg neste gang. 
Dette gjør jeg får å kunne oppsummere hva barna tenker om økta, hva jeg kan gjøre bedre, og forslag til hva jeg kan ha neste gang

1 kommentar:

  1. Gikk helt greit idag. Var veldig mye syting og det var ganske dårlig innsats. Jeg snakket litt til dem, og de fiksa seg opp ganske greit. Men jeg satt dem ned på slutten av økta og vi avklarte hva som var greit eller ikke. Så nå er jeg spent på hva som skjer neste gang.

    SvarSlett