Aktive Lokalsamfunn

søndag 19. november 2017

Øktplan uke 46, 19.11



Navn: Maren Straum Lie
Dato: 19.11.2017
Økt: nr.4
Tid: 17.30-18.30
Målgruppe: Jenter som er 10år gamle
Sted: Raumyr skole
Utstyr: Kjegler, vester, fotballer, fløyte, stoppeklokke
Antall: 14
Dette er en gruppe med jenter som er 10 år gamle. De ligger på forskjellige nivåer og har forskjellig motivasjon når det kommer til fotball og hvorfor de er med.
Mål for økten: Bedre deres ferdigheter når det kommer til føring og vending
Moment: Mange balltouch og ballen tett inntil kroppen


 

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
 
 
6min
 
 
 
 
Generell oppvarming
Jogging på to rekker med forskjellige momenter
 
 
Jentene jogger på to rekker oppover noen kjegler som jeg har satt opp. Når de jogger opp skal de løpe på innsiden av kjeglen, mens når de jogger ned skal de løpe på yttersiden av kjeglene. Jeg forteller de de ulike momentene som skal gjøres underveis.
·       Rolig jogg, 4 ganger
·       Høye kneløft, 2 ganger
·       Sparke bak, 2 ganger
·       Indianerhopp, 2 ganger
·       2 og 2, runde hverandre
·       Lyske inn, 2 ganger
·       Lyske ut, 2 ganger
·       Spurt, 2 ganger
 
 
 
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Når kroppstemperaturen øker skjer følgende:
·       Blodet og vevsvæsken flyter lettere
·       Transporten av næringsstoffer og o2 til musklene går raskere
·       Overføringen av oksygen fra blodet til muskelcellene går lettere
·       Muskelen, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
·       De kjemiske reaksjonene går raskere
·       Nerveimpulsene går raskere
·       Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre
 
Få økt intensiteten og forberede de til hoveddelen.
 
 
 
Vise og forklare
 
5min
Spesiell del
Føring av ball rundt i firkant
 
 
Jentene fører ball rundt i en firkant jeg har satt opp. De starter først med å føre ballen slik de selv vil rundt i firkanten. Etter hvert sier jeg forskjellige måter de skal føre ballen på. Etter de har ført valgfritt skal de føre med yttersiden høyre, så yttersiden venstre. Etter dette skal de føre med innsiden høyre og så innside venstre. Til slutt skal de føre slik de selv vil.
Viktig å presisere at de skal ha god kontroll på ballen og ha den nær kroppen hele tiden. De er også nødt å ha et godt overblikk og en god oversikt over hvor de andre jentene er.
 
 
 
10min
 
 
 
 
8min
 
 
 
 
 

 
 
 
10min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
10min
Hoveddel
Føringsløype
 
 
 
 
Vendingsøvelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vendingsøvelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spill
 
Jeg setter opp en løype med kjegler som jentene skal føre gjennom med ball. Dersom det er mange på treningen setter jeg opp 2 løyper.
 
 
Jentene er 2 og 2 sammen. De står med en viss lengde mellom seg. Alle jentene har hver sin ball og når jeg sier ifra skal de føre mot hverandre. Når de nærmer seg hverandre skal de ta en vending jeg har vist for så å føre ballen ned til linja igjen. Etter de mestrer vendingen ber jeg de sette opp tempo tilbake til linjen etter vendingen.
Vendinger:
-        Såledragning
-        Cruyff-vending
 
3 og 3 jenter går sammen. En står i midten mens det står en jente på hver side. Den ene på siden starter å sentre ballen til jenten i midten, hun vender og tar med seg ballen for så å sentre til hun på den andre siden. Gjentar dette helt til vi bytter person i midten. Bytter i midten etter 2min.
 




Deler jentene inn i 2 lag. Vi spiller på bane med størrelse i forhold til hvor mange som er på trening den dagen. Vi spiller uten mål og for at jentene skal score er de nødt til å føre ballen over linjen.
 
Bedrer jentene sine ferdigheter når det kommer til føring over små flater og det bedrer deres ballkontroll.
 
 
Denne øvelsen gjør jentene bedre på vendinger som de videre kan ta med seg i spill og de lærer seg nye vendinger.
 
 
 
 
 
 
 
Bedrer jentenes egenskaper når det kommer til vendinger. Vil gjøre det enklere for de å også kunne ta med seg ballen i en kampsituasjon der de er feilvendt og de er nødt til å orientere seg og ha gode pasninger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dette for å øve på kampsituasjoner og for å prøve å trekke inn litt av det vi har øvd på tidligere i økten. Jentene syntes også det er gøy og motiverende å spille.
 
Vise og forklare
 
 
 
 
Vise og forklare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vise og forklare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vise og forklare
 
 
 
 
4min
Avslutningsdel
Tøying (holdetid: 15sek)
 
-        Fremside lår
-        Bakside lår og legg
-        Innside lår
-        Bakside legg
 
Tøye på muskler som er sentrale i hoveddelen. Det er viktig for å være med på å forebygge skader og å opprettholde bevegeligheten.
 
Vise og forklare

 

 

 

2 kommentarer:

  1. Økten gikk fint, men kun 5 jenter på trening og etter hvert 4 da hun ene måtte gå. Jentene var ganske fokuserte i dag og fulgte godt med, selv om de ble litt ufokuserte mot slutten av spilldelen og tøyingen. Det tok litt tid å starte og oppvarmingen ble litt kaotisk. De slet med noen av øvelse og g-delen tok litt lenger tid enn planlagt. S-delen gikk fint, men kunne kanskje hatt litt mere tempo under øvelsen.
    Når det kom til føringsløypen så gikk den bra og jentene var flinke til å føre og brukte etter hvert begge bein. Vi fikk startet fort med løypen og de kom fort i gang.

    Når det kom til vendingsøvelsen der de skulle vende når de nærmet seg hverandre, så gikk den fint når det kom til såledragningsvendingen. Når det kom til Cruyff-vendingen tok den litt lenger tid enn forventet da de ikke helt forsto den. Jeg hadde egentlig satt av 8min tilsammen, men den tok lenger tid å forklare og jeg måtte bruke lenger tid på å forklare og veilede underveis. Siden denne tok lenger tid enn forventet måtte jeg droppe den siste vendingsøvelsen slik at jentene også fikk spilt litt på slutten. Derfor tar jeg den siste vendingsøvelsen i neste økt.
    Når det kom til spilldelen var vi kun 4 og spilte 2 mot 2. Spilldelen gikk fint, men de syntes det var litt vanskelig da de var nødt til å føre ballen over linjen for å få mål.

    SvarSlett
  2. Flott. Du har gode øvelser. Fint at du gjør justeringer underveis. Flott at du plukker ut gode momenter. Husk å coache på dette underveis.

    Til neste økt er det rekruttert flere spillere.

    SvarSlett