Aktive Lokalsamfunn

torsdag 23. november 2017

Skavanger SFO uke 48

Skavanger SFO uke 48NAVN: Ola Huse                                                                                                          DATO: 27.11.2017

MÅL FOR ØKTA: Trigge konkurranseinstinkt og samarbeid gjennom lagspill og ballspill
-        Ferdighetsmål: Mestre øvelsene. Samarbeid, kommunikasjon og konkurranseinstinkt.
-        Kunnskapsmål: Introdusere ballspill og mestring til noen som ikke har opplevd det før
-        Holdningsmål: Gjennom leik håper jeg gruppa føler det er et trygt miljø, som er åpent for feil og læring. Lytte til beskjeder.

STED: Idrettsparken fotballbanen og uteområdet ved SFO

UTSTYR: Kjegler, fløyte


Tid/utstyr


Hva


Hvordan


Hvorfor


Metode/kommentar
15 min totalt

8 min
7min


Hoveddel
30-35 min
10 min 15 min
10 minAvslutning
5-7 min

Oppvarming

Generell del
Spesiell del


Hauk og due
En deltaker blir valgt til hauk, en til duemor og resten er duer. Hauken står i midten-, duemor på den ene siden- og duene på den andre siden av et område som er avgrenset på hver side, der duene er fri fra å kunne bli tatt av hauken. «Alle mine duer kom hjem fra fjellet» osv... En vinner står igjen til slutt.

Maur og barnåler
To eller fire stk er maur. De skal samle på de andre, som er barnåler. Starter på hver sin side av området og resten ligger stive som pinner spredd rundt på midten. Om å gjøre å samle flest og de som har flest vinner.


Ballstafett
Deler i to (evt. tre) og etter hvert fire lag. Elevene stiller seg opp på rekke, og den forreste har ball i henda. Ballen skal så sendes bakover mellom bena til resten av rekka. Sistemann i rekka tar ballen, løper forrest og sender den bakover. Første lag over salen.

Haien kommer
En deltager er hai og står på et avgrenset område i midten av "havet". De andre deltagerne deles opp i fiskeslag og står i hvert sitt hjørne. Instruktør sier hvilke fisker som skal ut og svømme. Disse skal da sirkle rundt haien. Instruktøren roper plutselig "haien kommer" og da skal haien ta så mange fisker han kan mens fiskene rømmer tilbake til sitt hjørne.

Svimmelstafett
Del inn i 2-3 lag.
Løp fra den ene siden av området og over til den andre. På den andre siden skal handa settes ned på en kjegle og det skal løpes 7 ganger rundt kjegle. Løp deretter sik-sak mellom kjegler tilbake igjen.


Setter oss ned og jeg spør hva de likte og ikke likte, og eventuelt hva de vil gjøre neste gang. Avslutter med high-five til alle, se alle i gruppa.
Øke motivasjonen
Forebygge skader
Øker prestasjonsevnen fysisk og psykisk
Varme opp muskler og ledd slik at:
Blod og vevsvæske flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og oksygen til musklene går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til musklene går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom muskler og nerver forbedres
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Øke kroppstemperaturen med ca. to grader
Skape trygge rammer for videre utvikling i gruppa. Kjente leker som mange liker og som mange er trygge med.Vis og forklar / apemetoden


Vis og forklar / apemetoden


1 kommentar:

  1. En god økt, fortsatt ute. Har hatt litt problemer med at barna ikke deltar i så stor grad som jeg ønsker men det forbedret seg idag når jeg ble med i lekene. Fortsetter med det videre.

    SvarSlett