Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. februar 2022

 

Øktplan G06 fotball

Økt 10 onsdag uke 6

Dagens aktivitet: fotball

Navn: Maxim

Klasse: 3IDA

Mål for økten: fokusere på første og andre forsvarer, kollektivt press, effektivt spill og samarbeid i forsvar.

 

 

 

Varighet

Hva:

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

20 min

 

-skadefri

- -øvelser i sirkel

- Skadefri blir utført ved at spillerne lager 2 rekker. De jogger etter hverandre med gitte øvelser til en gitt lengde. Øvelsene kan være høye kneløft, sparke rumpa, jogge sidelengs, indianer, brazilianer, sparke høyt, rotasjon av hofteleddsbøyeren, sprinter osv

 

-        øvelser i sirkel blir utført ved at halvparten av spillerne står rundt midtsirkelen med ballen som de spiller til resten av spillerne på ulike øvelser. Resten av spillerne er inne i sirkelen og gjør ulike øvelser. Noen av øvelsene kan være å få en pasning, og spillene den tilbake med høyre og venstre fot. Dempe ballen med en kroppsdel, spille den tilbake. Få en høy ball og heade den tilbake. Få ballen, og fort spille til en av de andre rundt sirkelen.

Skadefri er for å gjøre spillerne varme og klare for mer intensiv trening.

 

Øvelser i sirkel er for å få ballfølelse og det er også for å trene på teknikk på ulike øvelser.

Hoveddel

20 minutter

2v1

Løping

Deler gruppen opp i 3 lag og avgrenser et område. 2 lag skal samarbeide med hverandre for å beholde ballen, mens det tredje laget skal jage etter ballen og prøve å vinne den. vinner det laget som presser ballen, er det det laget som rørte ballen sist før den ble vunnet som skal være i midten.

 

Løpingen foregår på kortsidene av banen. Deler gruppen opp i 2, gruppene går på hver sin kortside. Den ene siden begynner først å løpe, den andre gruppen løper når alle fra første gruppe har kommet seg over. De løper 15—30 runder, alt avhengig av hvor mye innsats de viser i de tidligere øvelsene.

2 mot 1 er en god øvelse på samarbeid blant forsvar. De er halvparten av spilleren sammenlignet med de med ball, så de må jobbe godt sammen for å vinne ballen.

 

Løpingen er for å forbedre kondisjonen etter er lang julepause, også sånn at de er klare for sesongen som kommer.

Avslutning

50 minutter

-kamp

Mye kamp for det er kaldt og en stor gruppe. Deler opp i lag avhengig av hvor mage som møter opp. Om det blir 3 lag, lar jeg spillerne bestemme om de vil ha bytter ved hver scoring, eller etter ca 2/3 minutter med kamp. Og om det bli vinneren står, eller full rotering er opp til spillerne.  

Kamp er for å se om øvelsene spillerne akkurat har gjennomført har fungert og se om de kan ta det med inn i spillsitusjoner. Også for å få flest mulig i god aktivitet hele tiden.

1 kommentar:

  1. fin økt, alt gikk bra etter planen. kjørte på med opplegget og mye kamp som gutta likte

    SvarSlett