Aktive Lokalsamfunn

onsdag 3. november 2021

Økt 3, Uke 44, IL Bevern skiskyting, Mari Øverby

 Øktplan uke 44

Navn: Mari Øverby

Klasse: 3IDB

Idrett: Skiskyting

Gruppe: 10-12år

Varighet: 1time – 1,5time

Utstyr: kjegler, våpen, stoppeklokke

Dato for gjennomføring: 4. november 2021

Sted: Skytebanen i Bevergrenda

Periodemål: Bli tryggere og sikrere på standplass både med og uten høy puls

Mål for økta: Påvirke utøvernes koordinasjon og føre til at de blir raskere på standplass

Holdningsmål: Høre på mine beskjeder

Ferdighetsmål: Mestre øvelsene på standplass og i løypa samtidig som vi har det gøy:)

Kunnskapsmål: Få kunnskap om ny type trening (koordinasjon) og teste nye skytekonkurranser

Varighet

Hva (innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode / merknad

30min

 

10min

 

20min

 

Oppvarming:

 

Rolig løping

 

Innskyting

 

 

 

Innskyting blir gjennomført på den måten at de skyter en serie på papp. Deretter løper alle sammen frem til blinkene for å se hvordan det gikk. Så stiller de som trenger og stille og alle skyter en serie til. Så løper vi frem til blinkene en gang til. Om det blir nødvendig skyter de en serie til.

Siden skiskyttertreningen for 10-12 starter før skiskytterskolen er ferdig med sin trening, starter vi treningen med litt stikkball og sisten.

 

Oppvarming kan øke motivasjon, treningslyst og gjøre at man unngår skader.

 

Vis og forklar

40min

 

20min

 

10min

10min

Hoveddel:

 

Hinderløype

 

Stafett

Fokus på drill

Hinderløype:

Jeg lager en hinderløype med elementer som vil utfordre deres koordinasjon. Denne delen gjennomføres som en komb. En runde i hinderløypa mellom hver skyteserie.

 

Stafett:

Jeg deler inn i lag under stafetten sånn at det blir 2 på hvert lag. Jeg setter opp en liten runde som igjen utfordrer dere koordinative egenskaper og som de løper før de skyter en serie. Hvis de bommer må de inn i strafferunden. 2 etapper hver.

 

Fokus på drill:

Her skal de løpe frem og gjøre seg klar til å skyte. De skal ikke skyte, men øve på drillen. Jeg bruker stoppeklokke til å ta tiden så de kan sammenligne med seg selv.

 

 

 

Hinderløype:

Viktig for med variasjon i treningen for å holde motivasjonen og treningsgleden oppe. De er også i den alderen hvor det er viktig å fokusere på å utvike de koordinative egenskapene. Dette vil gjøre at de vil kunne gå bedre på ski senere for de stiller krav til flere koordinative egenskaper.

Stafett:

Når det er to og to på hvert lag blir det mer aktivisering og mindre stilleståing.

Stafett er også en fin måte å konkurrere mot de andre på. De blir også litt stresset og pulsen øker. Dette er god trening før vinteren

Fokus på drill:
Dette er viktig for å få opp tempoet fra man kommer på matta til første skuddet går av.

 

 

 

Vis og forklar

 

10 til 15min

 

 

 

Avslutning:

 

Skytekonkurranse

 

2 Skytekonkurranser:

 -Alle står ett par meter bak matta si (på en linje). De skal skyte fem skudd når jeg sier «ild». Hvis de bommer må de ta 5 pushups per bom. Første som er ferdig vinner.

 -Alle legger seg ned på matta og i skytestilling. Når alle er klare til å skyte starter konkurransen. Jeg sier ulike skivenummer og når jeg sier deres skal de trekke av så fort som mulig. Målet er å treffe flest mulig blinker og klare å trekke av akkurat når jeg sier deres skivenummer

 

Skytekonkurransene:

Dette er en gøy måte for barna å avslutte treningen på. De får trent på å gjøre skytinga fort og jeg får se hva som de trener å trene mer på.

 

Den andre skytekonkurransen er en bra konsentrasjonsøvelse. De må ligge lenge og sikte på blinken.

 

 

 

Vis og forklar

 

 

 

1 kommentar:

  1. Økta i dag gikk fint. Jeg blir flinkere til å få barna til å konsentrere seg og høre på meg. Innskytingen gikk bra, og hinderløypa var en suksess, men det tok litt lenger tid enn planlagt så det ble litt mindre tid til å øve på drillen på slutten. Neste gang skal jeg sette av litt mer tid sånn at vi får øvd på drill.

    SvarSlett