Aktive Lokalsamfunn

torsdag 17. oktober 2019


Navn: Sebastian                                Uke 42                                           Klasse 3IDA
Mål: Målet er å komme i gang med skiskyting igjen på en trygg og effektiv måte ved hjelp av leik.
Hva
Hvordan
Hvorfor
Oppvarming: 30 min


5 min:
Gjennomgang av sikkerhetsregler.

25 min:
Innskyting, ved hjelp av rolig komb.


Innskyting foregår sånn at det blir skutt 2 serier i 1 papp blink mellom hver serie skal det løpes en runde rundt banen i lavt tempo. Når alle har skutt 2 serier går alle sammen frem for å se hvordan det har gått. Det vil bli gitt tilbakemelding av skru. Det vil så bli løpt enda en runde før det blir skutt i en ny pappskive. Igjen går vi frem og ser om det skal stilles. Når alle er innskutt, starter hoveddelen. Det vil bli brukt flere metoder, men hovedsakelig vise og forklare
Det er viktig å skyte inn våpenet sitt for å kunne skyte mest mulig nøyaktig. Det vil være forskjeller på hvor mye ute av stilling som våpenet vil være fra gang til gang. Det er viktig å kombinere dette med litt bevegelse for å holde seg varme siden det å være på standplass kan bli kaldt i lengden. Når man varmer opp, vil man også unngå skader og få en større treningslyst.
Hoveddel: 50 min

15 min:
Rolig komb

15 min: stafetter

15 min: Stol leken


Jeg vil samle alle og forklare på ett bestemt punkt hele tiden.

Rolig komb går ut på de samme tingene som under oppvarming. 4 serier, runde mellom hver.

Stafetter: Jeg deler inn i lag og det vil bli lagd en liten runde hvor man løper, for å så skyte og veksle. Dette gjøres 2 ganger.

Stol leken går ut på at det er ett visst antall plasser som er ledige. Det vil bli gjort det samme som stafetten bare at nå alle løper samtidig. De som får plass får løpe en runde til.

Dette er en fin økt til å være første gang. Her får man gått igjennom de grunnleggende prinsippene når det kommer til skiskyting. Hoved fokuset med skiskyttertreninger er det som skjer på standplass, så det er komb og skytetrening som blir hovedfokusene fremover. Allikevel får man ved hjelp av leiker til å trene aerobt.
Avslutning: 10 min

Skytedueller
2 og 2 har skytekonkurranse mot hverandre om hvem som er raskest. Man skal starte foran matta og reise seg opp når man er ferdig. Jeg vil bruke vise og forklare metoden.
Dette er en fin måte å avslutte økten på fordi man trener de tekniske ferdighetene til utøverne og jeg vil kunne kartlegge hvordan vi ligger ann og hva som må trenes på videre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar