Aktive Lokalsamfunn

fredag 25. oktober 2019


Øktplan uke 43 Hokksund j14

Navn: Nora Sønju
Ferdighetsmål: Forbedre teknikk i forhold til hvordan man skal utføre en duell på riktig måte. Kunnskapsmål: Å kunne trene duellspill og utføre enkelt dueller med hverandre.                     Utstyr: baller, kjegler                                                                                                                               Målgruppe: Jenter 14                                                                                                                               Tid: 90min                                                                                                                                                                    Sted: Hokksund Ungdomsskole/gymsalen
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
10min
Generell oppvarming
Løp med skadeforebyggende øvelser
Spillerne løper fram og tilbake på banen. Etter hvert begynner de med skadeforebyggende øvelser samtidig som de beveger seg over banen.
-          Rulle knær
-          Hopp og land på to bein
-          Hopp og land på et bein  
Her kommer jeg til å ha mest fokus på knær over tær fordi det kan oppstå skader.
Det er viktig med løp til oppvarming fordi det får i gang kroppen og de store musklene i kroppen. Oppvarmingen gjør kroppen klar for arbeid. Det gir kroppen en bedre blodsirkulasjon fordi hjerte vil pumpe blod raskere rundt i kroppen og blodet vil frakte oksygen til muskelen mye raskere.
Vis og forklar
15min
Spesiell oppvarming
Spill på basket kurvene.


Kast to og to sammen
Deler jentene inn i fire lag hvor de spiller mot hverandre på hver sin banehalvdel.

Jentene starter med å kaste med litt avstand mellom hverandre, så øker de avstand etter hvert som jeg sier ifra.Det gir jentene litt motivasjon ved konkurranse og det er litt leik som engasjerer jentene mer.

Grunnen til at jentene kaster er fordi de skal bli varme i armen og skulderen slik at de lett kan kaste ball videre i økta og at det ikke oppstår skader underveis i treninga.


Vis og forklar

5min
Oppvarming av keeper

Jentene seller seg på en rekke hvor keeperne velger hvor de skal ha ballen.
Viktig med oppvarming av keeper for at de skal være varme til resten av økta.

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
60min til sammen
Hoveddel
Dueller
-          Hopp med tak på arm og hofte
-          Takling med  
Jentene går to og to sammen, og steller seg på lang siden av banen.  Jeg viser og forklarer hvordan jentene skal utføre de forskjellige øvelsene.
Som håndballspiller er det viktig å tenke på hvordan en takling eller en duell vil se ut i kamp situasjon. Det er viktig å utføre taklingen riktig for at man ikke skal havne på etterskudd og kan risikere bestrafning.
Vis og Forklar

Ta kjegla
En i forsvar og en i angrep. Angrepsspilleren skal ta kjegla
Jentene går to og to sammen. en er forsvarer og den andre er angrepsspiller. En kjegle blir satt opp bak forsvarsspilleren. Oppgaven til angrepsspilleren er å prøve å ta kjegla imens forsvareren skal prøve å hindre de i å ta kjegla.
Grunnen til at jeg velger å gjennomføre denne øvelsen er fordi den passer veldig fint til hvordan man skal jobbe mot hverandre i forsvar. I tillegg kommer det inn litt styrke trening for kjernemusklatur siden det er litt bryting i øvelsen.
Oppdagende læring

Dueller på ni meter
Jobber med teknikk utførelse av taklinger  

Jentene steller seg på en rekke bak hverandre på den ene kant siden av 6 meter.  Tre av jentene steller seg på ni meter (vbekk, hbekk og midt).
Jentene skal jobbe med ball fram mot de spillerne som står på ni meter. De som står på ni meter, skal takle de. Etter to runder bytter vi de som står på ni meter.
Dette er en øvelse som er rettet mot hvordan man skal jobbe med taklinger.
Vis og forklar

Duellspill en mot en på bekk, kant og linje
Spill på et mål, en mot en.
Bekk
Jentene steller seg på to rekker, en på høyre bekk og en på venstre bekk. Jeg som trener blir stående i midten for å gi ballen til jentene. To går i forsvar. Oppgaven for angrepsspilleren er å komme seg forbi forsvaret ved finte. Fokuset til forsvarspilleren er å komme riktig inn i taklingen med armen på ball og skråstilling i bena.

Kant
Jentene steller seg på en ned på kanten med et spillerpunkt (kan spille til så mange ganger som ønsket). Oppgaven er å komme seg forbi forsvarspilleren og forsvarspilleren skal hindre dem i å komme seg gjennom.

Linje
Linjespiller står med forsvarsspiller i ryggen.
Får innspill, jobber seg fri, vender og avslutter
med press. Her jobber forsvar spiller annerledes fordi det vil ikke være lik finte som på de andre
posisjonene.

Dette er en fin øvelse fro både forsvar og angrep slik at de begge kan øve på finter og taklinger. Det vil gjøre det mye lettere for forsvarspilleren å takle og gjøre det vanskeligere for spilleren å komme seg gjennom forsvaret.
Oppdagendelæring

Spill tre mot tre

Fritt spill tre mot tre. Angrepsspilerne starter
alltid fra midtlinjen, forsvarsspillerne har
utgangspunkt 3-5 m fra midtlinjen.
Fokus forsvarsspillere:
-          Takle
-          Snappe pasninger
-          Ta ballen i stuss
Fokus angrepsspillere:
-           Vinn duellen mot «din» spiller, både med og uten ball.
-           Vær i bevegelse, gjør det enkelt for medspillere
-          Variere tempoet.
-         
Denne øvelsen passer fint til hav vi har gått gjennom i løpet av treningen. Denne typen trening gjør det lettere for jentene å sette opp det de har lært i kamp situasjon.
Oppdagendelæring

3 kommentarer: