Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 15. oktober 2019

SFO - Økt 2


SFO - Økt 2

Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 3. klasse

Dagens aktivitet: Dans og kanonball/stikkball.

Hovedmål: Vise kreativitet og danseglede.

Ferdighetsmål: Mestre stegene som vi gjør over gulvet og lære en kort koreografi.

Kunnskapsmål: Lære seg å holde takta i musikken.

Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.


Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning 3 min
Jeg introduserer meg på nytt slik at de som ikke var der sist vet hvem jeg er og forteller hva vi skal gjøre under økta. Vi tar en navnerunde til.
Alle stiller seg inn til veggen og jeg står i midten slik at alle ser meg.
Slik at elevene vet hvem jeg er og hva vi skal gjøre, slik at de som ikke er interesserte i å danse har noe å glede seg til på slutten.

Oppvarming G del
13 min
Dansesisten 8 min.


Flokemor 5min.
Det er to stykker som "har'n", når noen blir tatt må de stå på stedet og repetere enn dansebevegelse helt til noen andre kommer og gjør bevegelsen med dem i 5 sekunder. De som "har'n" blir byttet ut hvert 2. minutt.

Alle unntatt en som er "flokemor" står i en ring og holder hender. Deres oppgave er å lage en stor floke uten å slippe hendene til hverandre. "Flokemor sin oppgave er å løse opp floka. Hvis det blir mer enn 20 elever deler vi opp i to grupper.
Det er viktig å varme opp før man starter med hovedaktiviteten for å unngå skader og for å øke motivasjon.
Dansesisten setter hele kroppen i bevegelse fordi man må løpe for å ikke bli tatt/ta noen og hvis man kan danse med hele kroppen i korte perioder.
Flokemor tøyer kroppen siden elevene kan stå i en utfordrende stilling over lengre tid.
Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
7 min
Gå over gulvet.
Elevene stiller seg i to rekker i et hjørne. Fire og fire går sammen over gulvet og utfører bevegelsen som blir vist.
Elevene får øvd på å følge rytme ved å gjøre enkle ting som å gå i takt til musikken, og de får øvd på enkelte trinn ved å repetere mens de beveger seg over gulvet.
Vise og forklare metoden.
Hoveddel
25 min
Stoppdans.
Lære koreografi til sangen "Better when I'm dancing".
Elevene får danse fritt i salen mens musikk spiller, når musikken stopper må elevene også gjøre det. Hvis man beveger seg når det er stille er man ute.

Jeg går nøye gjennom hver bevegelse og gjentar alt fra start hver gang vi lærer en ny bevegelse helt til alt sitter.
Stoppdans lar elevene vise kreativitet mens de har det gøy. Når man konkurrerer så blir alle engasjerte selv om de ikke liker dans siden de vil vinne.


Vise og forklare metoden.
Avslutning
15 min
Kanonball 10 min
Stikkball 5 minDet blir delt inn i 2 lag som står på hver sin side av gymsalen. På hver ende blir det satt en benk og bak benken på motstanderens side skal "kongen" fra lagene stå. Det er to baller i spill og man skal skyte alle motstanderne. Blir man skutt stiller man seg bak benken på motstanderens side sammen med kongen sin. Om man treffer noen derfra er man fri. Når alle spillerne er skutt skal Kongen ut, denne personen har tre liv og når han/hun er skutt tre ganger er spillet over.

Det er to baller i spill og man må skyte de andre. Hele salen er i bruk og det er alle mot alle. Har man ballen så er det maks tre skritt. Blir man skutt må man sette seg på siden og vente helt til personen som traff deg er skutt, da er man fri. Når det er ett minutt igjen ropes det "last man standing" det betyr at når man er skutt kommer man ikke tilbake helt til det er en  spiller igjen. Denne spilleren har vunnet.
Vi avrunder med noe ikke danse-relatert slik at elevene som ikke er interessert i dans og har mistet fokus får gjøre noe gøy til slutt.
Vise og forklare metoden.

2 kommentarer:

  1. På starten av økta så var det kun gutter der, og ingen var gira på å danse så jeg startet økta med kanonball. Den versjonen jeg hadde førte til at ikke alle var å aktive, så jeg fikk lære en annen versjon som passet bedre. Nærmere midten av økta kom de som ville danse, så da fikk jeg startet med det egentlige opplegget mitt. Det er litt vankelig å ha dans for en gruppe hvor majoriteten ikke ønsker å danse så mye tid går på surr, så derfor skal jeg fortsette med å dele opp timen slik at alle får gjort noe de liker.

    SvarSlett
  2. Det er nok lurt - kan legge inn noe tid til samling og uttøyning på slutten. Ha dialog med de om hva de synes.
    N3-

    SvarSlett