Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. oktober 2019

Øktplan 15.10.19 - Ormåsen SFO

Øktplan                                                                                                                           Dato: 15.10.19
Dagens aktivitet: Intro-økt på SFO                                                                                          Navn: Sondre Halbjørhus
                                                                                                                                                       Klasse: 3IDA
Mål for økten: Øke og påvirke barnas utholdenhet ved leikaktivitet

Ferdighetsmål: Barna skal klare å gjennomføre øvelsene, og bli slitne

Kunnskapsmål: Bli kjent med nye og kjente aktiviteter og oppdage nye metoder

Holdningsmål: Barna skal holde motet oppe selv om man blir sliten, og oppmuntre andre
Varighet (tid)
Hva (Innhold)
Hvordan (organisering)
Hvorfor (begrunnelse)
15 min
Oppvarming:
G-del (7 min)
L-del (4 min)
S-del (4 min)


(Apemetoden, forklare og vise)
G – Par-sisten: Deler opp barna parvis, om det ikke går opp får vi en 3’er gruppe. Parene skal holde hender, og det er 1-2 par som skal prøve å ta de andre.

S – Snipp og snapp: Bruker de samme parene som i forrige øvelse. Parene setter seg med ryggen til hverandre langs midten av salen. Den ene siden er Snipp, og den andre siden er Snapp. Roper jeg «Snipp» skal alle barna på snipp-siden løpe rett frem mot enden av salen, snapp skal da prøve å ta på den andre i paret (og motsatt)

L – «The greatest stretch»: Langs bredden av salen. Starte med å strekke armene så høyt over hodet man klarer for så å strekke armene ned mot bakken med strake bein gå utover med armene, så kommer beina etter. Gjør dette en gang frem og tilbake langs bredden av salen.

Starter med par-sisten for å få i gang barna ved en nokså morsom lek. En fin måte å løpe seg varm på. Ved at barna er i par og må holde hender minsker vi intensiteten litt og unngår altfor store retningsforandringer.
Snipp og snapp er litt mer eksplosiv, og det er noen drag med full spurt. Dette får opp pulsen til barna.
Øvelsen i L-delen er en fin måte å strekke litt på kroppen og tøye ut litt før de starter på hoveddelen.
25 min
(ca 5 min til organisering)
Hoveddel:

Tjukkasstafett

(Vise-forklare metoden, oppdagende læring)Hinderløype

(Vise-forklare metoden)
Tjukkasstafett: Deler opp i 2 lag. Poenget med leiken er å få en tjukkas først frem og tilbake langs lengden av salen. Barna skal selv tenke ut hvilken metode de mener det er best å bruke. Det er ikke lov å bære eller dytte tjukkasen. Kjører det to runder med de reglene, den siste runden er alle metoder lov.

https://aktivitetskassen.no/wp-content/uploads/2016/07/hinderloype.jpgHinderløype (hund og hare):
Får hjelp av barna til å sette ut forskjellige hinder. De kan selv være med å bestemme hva hindringene skal være, det er gøy med fri leik i apparater. Velger ut 2 til 4 stk som er «hund», og som skal prøve å ta alle de andre «harene». Når man blir tatt må man gå på siden av banen og ta 10 spensthopp før man kommer tilbake igjen på hinderløypa.

Avslutter med å be barna rydde til musikk.
Tjukkasstafett er en morsom måte for barna å bli slitne på, man må løpe en del ganger frem og tilbake for å få tjukkasen til å røre på seg siden barna er såpass lette.

Hund og hare i hinderløype er en variert aktivitet som er en litt annerledes måte å bli sliten på. I tillegg til å løpe rundt for å ikke bli tatt må man også over forskjellige hindringer som gjør det litt ekstra krevende.


Utfordrer barna til å rydde vekk alt utstyret før musikken er ferdig. På den måten blir det en morsom, effektiv og litt utfordrerne måte å rydde på. Kommer også til å gå fortere
5 min
Uttøying:
Forskjellige øvelser for tøying av armer og bein

(Apemetoden)

     
Bilderesultat for uttøying bakside lÃ¥rBakside lår og legg

                                                               
Triceps


Innside lår – lyskenVed å tøye musklene de har brukt under de forskjellige øvelsene kan musklene restituere seg fortere og de holder bevegeligheten oppe mot neste trening/økt. Forebygger også skader ved uttøying.

2 kommentarer:

  1. Først økt gikk bra, ble kjent med mange nye ansikt og lærte en del navn. Byttet ut en av øvelsene i starten med en navnelek, dette fungerte bra. Litt mye bråk fra barna da jeg forklarte øvelsene, bør tenke på plassering av dem mens jeg forklarer og snakker.

    SvarSlett
  2. God plan for økta
    Gode refleksjoner i etterkant av økta

    SvarSlett