Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 15. oktober 2019

Øktplan 15.10.2019 - SFO økt 2

Navn: Thea Bidne
Sted: Gamlegrendsåsen SFO
Målgruppe: 2.klasse

Dagens aktivitet: innlæring av kanonball og samarbeid
Hovedmål: Lære barna de grunnlegende reglene for kanonball og få de til å samarbeide og kommunisere som et lag
Ferdighetsmål: lære seg aktivitet og snakke sammen
Kunnskapsmål: lære kanonball
Holdningsmål: følge beskjeder og gjøre sitt beste for å samarbeide og lære




TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
15 min til sammen

5 min









5 min










5 min




Generell oppvarming

Løpe rundt å være still + fryse







Doktorsisten








Spesiell del

Stikkball






jeg ber noen starte å løpe også legge på flere til alle løper mens de er stille også må de fryse når jeg sier frys osv. Dette lærte jeg forrige gang var lurt fordi man får god kontroll på barna med en gang


Jeg velger ut to stykker som har den også skal de prøve å ta andre. Når man blir tatt har man den, men den som tar deg tar deg f.eks på kneet, da må man holde seg på kneet mens man har den.



Ingen er på lag, jeg kaster en ball i lufta også er det første mann til å ta ballen og skyte andre, hvis den man ble truffet av blir truffet er man fri.



For å få i gang kroppen og blodsirkulasjonen og konsentrasjonen. Få litt kontroll på barna. De syns også dette er litt gøy.














Siden jeg skal ha innlæring av kanonball så tenker jeg å varme opp med stikkball fordi det er ganske likt bevegelsesmønster bare uten alle reglene. Det er også en leik barna liker veldig godt så da for jeg frem god motivasjon



Vise og forklare



















Vise og forklare
30 min

1.        


Ca 20 min tenker det tar litt tid siden det er en ganske komplisert lek for så små



2.        

Ca 10 min
HOVEDDEL:

Innlæring av kanonball














Hauk og due













Dele dem i to lag og forklare litt grunnleggende regler.  Velge en dronning eller konge på hvert lag og lære dem at man skal skyte motstanderen og hvis man blir truffet at man går til dronningen eller kongen. Jeg tar ikke med at man kommer seg ut, men at de fortsatt må kaste, fordi da tror jeg det blir mye lyd og styr.



En blir due  mor og en blir hauk (jeg velger). Due moren stå på andre siden av resten (duebarna), mens hauken står i midten. Når due mor sier det hun  skal skal barna løpe over uten å bli tatt av hauken





SFO folka ønsket at barna skal lære denne leken så derfor skal jeg starte å lære dem den nå. Jeg skal dele den litt opp i starten og lære dem flere av reglene etter hvert, men starte med bare noen få.





For å få litt avkobling og gjøre noe annet enn kanonball + at barna på denne tiden ofte er mere urolig enn når man starta så da får de fått ut litt energi


Vise og forklare














Vise og forklare

5 min




AVSLUTTNING:

Snakke med barna og høre hva de syns var gøy og ønsker til hva de har lyst til å gjøre senere, og høre på om de har noen tilbakemeldinger.
Vi avslutter med high fives hvor jeg gir alle en high five før de går.

For å få tilbakemeldinger og ideer til hva jeg kan gjøre videre, og bygge et forhold til barna.



2 kommentarer: