Aktive Lokalsamfunn

onsdag 30. oktober 2019

SFO - Økt 4


SFO - Økt 4
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Malgruppe: 3. klasse

Dagens aktivitet: Dans og stafett.

Hovedmål: Vise kreativitet og danseglede.

Ferdighetsmål: Lære å ta en piruett.

Kunnskapsmål: Vite hvordan man utfører er piruett teknisk riktig.

Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.


Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning 3 min
Jeg forteller hva vi skal gjøre under økta og svarer på eventuelle spørsmål.
Alle stiller seg inn til veggen og jeg står i midten slik at alle ser meg.
Da vet alle hva vi skal gjøre, og de som ikke liker dans kan glede seg til andre ting på slutten.

Oppvarming G del
6 min
DansesistenDet er to som "har'n" og når man blir tatt må man stå på stedet og repetere en dansebevegelse fram til noen kommer og gjør den med deg i 5 sekunder, så er man fri. Bytter de som "har'n" hvert 2. min.


Det er viktig å varme opp før man starter med hovedaktiviteten for å unngå skader og for å øke motivasjon. I dansesisten får elevene løpe og gjøre små dansebevegelser som de selv velger. Det er en lek de fleste liker og den øker motivasjonen for resten av timen.

Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
6 min
Stoppdans
Elevene får danse fritt i salen mens musikk spiller, når musikken stopper må elevene også gjøre det. Hvis man beveger seg når det er stille er man ute.
Stoppdans lar elevene vise kreativitet mens de har det gøy. Når man konkurrerer så blir alle engasjerte selv om de ikke liker dans siden de vil vinne.
Vise og forklare metoden.
Hoveddel
20 min
Øve på piruetter 5 min.
Lære dans til sangen "What do you mean" 15 min.
Jeg går gjennom stegene som skal til for å ta en piruett og retter på elevene. Så tar vi alle stegen og forskjellige øvingsfaser med musikk.

Jeg går nøye gjennom hvert steg og viser flere ganger til alle henger med, før vi tar med musikk.
Piruetter er en viktig og morsom teknikk å lære i dans.Vise og forklare metoden.
Avslutning
13 min
Mattestaffet 7 min.Tjukkasstafett 6 min.Jeg deler opp elevene slik at det blir 4 på hvert lag. Hvert lag får to matter og de starter i den ene enden av gymsalen. Målet er å komme fortest mulig over til andre siden og tilbake, uten at noen på laget tråkker i gulvet.
Det er 6 på hvert lag og hvert lag får en tjukkas. Målet er å komme seg fram og tilbake ved at laget hiver seg på tjukkasen slik at den sklir framover
Vi avrunder med noe ikke danse-relatert slik at elevene som ikke er interessert i dans og har mistet fokus får gjøre noe gøy til slutt.
Vise og forklare metoden.

2 kommentarer:

  1. Dette var en meget bra gjennomført økt. Alle elevene var motiverte til å lære piruetter og danse og derfor rakk vi ikke stafettene på slutten engang. Det tok litt tid å komme i gang siden først så var det ingen der, men etter 5-10 min hadde det kommet en stor nok gruppe til å begynne.

    SvarSlett