Aktive Lokalsamfunn

lørdag 12. oktober 2019

Øktplan 1, uke 41

ØKTPLAN PROSJEKT UKE 41                                                                                                                         
Navn: Vida Qvenild                                                                                                                       
Dato: 08.10.2019
Klasse: 3IDA

Mål for økten: Bli kjent med gruppa. Bli trygge på hverandre og ha en økt som er morsom og som forhåpentligvis gjør at jentene gleder seg til neste økt med meg. Samtidig skal det være momenter av teknikk og ikke bare leik, men skal prøve å gjøre det litt annerledes enn de kanskje er vant til.

Ferdighetsmål: Kartlegge litt hvordan de ligger an med de tekniske/taktiske ferdighetene, slik at jeg kan bruke det litt å planlegge neste økt og hva jeg skal ha fokus på.

Kunnskapsmål: Jentene skal ha kunnskap om hvorfor jeg er der, og litt hvordan jeg ønsker å legge opp øktene.

Holdningsmål: De skal begynne med å jobbe litt med holdninger jeg mener er viktige, for eksempel: før og etter trening kan man komme og skravle og tulle, men når treninga har begynt skal vi ha fokus. Kom gjerne litt før trening isteden.

Utstyr: Baller, kjegler og vester  

Tid: 1t 30min ca

TID
HVA (Innhold)
HVORDAN (Organisering)
HVORFOR (Begrunnelse)
OPPV 30
G-del
5 min10 min
L-del
5 min


S-del
10 minHD 55min


20 min
35 min
AVSL 5min


Introduksjon, og bli kjent. Jeg forteller litt om meg selv, hvor jeg spiller osv. Så spør jeg de om å si navnet sitt. Kommer ikke til å bruke så lang tid på dette, men heller be de si navn under pasningsøvelser og spill slik at jeg lærer det, men at de ikke trenger å stå så mye stille. Jeg skal også spørre de litt hva de syns er gøy / hva som motiverer dem.


Generell oppvarming av de store muskelgruppene ved å stå i ring og løpe inn mot midten. Alle bestemmer en øvelse hver.


Tøying av framside og bakside lår, lysk og legg

En-spretten konkurranse.Angrep mot forsvar.Spill.  
Samles for å snakke litt om hvordan økta har vært.
     

Jentene står i ring / halvsirkel.


Alle står i sirkel. Jeg begynner med å vise en øvelse vi kan gjøre, for eksempel å løpe inn mot midten, også rygge.  Jeg viser først hvilke øvelser vi skal ha, men etter hvert kan de også finne på noen.            
                                Står i en sirkel. Dette for å unngå skravling og for mye «frislipp» hvor det vil ta lang tid å komme i gang igjen


 Litt avhengig av hvor mange vi er, deles de inn i 2 og 2 eller 3 og 3, også får de 10 min til å klare så mange som mulig sammenhengende i enspretten. Er ikke lov med kjerring-sprett.


Angrepsspillerne går til en del av banen, og forsvarspillerne til en annen. Så roper jeg for eksempel 3 mot 2, eller 2 mot 1 også skal det løpe folk fra angrepsrekka og prøve å score. Angreps er alltid i overtall. Bytter på etter hvert sånn at forsvarsspillerne får vært i angrep også.
4 lag på to baner. Får se an størrelsen etter hvor mye banekapasitet og hvor mange vi er.

Samle jentene i sirkel.
For å bli kjent, og skape en trygghet for jentene, slik at de vet litt om meg og ikke er redd for å spørre om ting, og slik at jeg føler jeg kan snakke til de også.
 For å bli varm i musklene, for å unngå skader, for å øke prestasjon og motivasjonFor å unngå skader ved å utsette leddene for litt belastning og strekking.


For å få alle aktivisert, og for å få inn mange tekniske momenter samtidig som det er morsomt. Velger å gjøre det til konkurranse så det ikke bare blir skravling og tulling, men litt alvor. Blir spennende å se om dette funker, men denne første økta skal være litt morsom, så får jeg se om jeg vil gjøre dette igjen.


Dette er en morsom øvelse hvor man jobber med samspill både i forsvar og angrep. Er også fin for å forberede til mer intensiv aktivitet senere. Det er mye man kan fokusere på i denne øvelsen, men i dag er fokuset mest å ha det gøy, så jeg skal ikke si veldig mye, men gi de litt veiledning på hvordan de kan skape gode angrep eller være gode i forsvar.

Jeg syns det er veldig bra å spille mye, fordi da får man funnet ut av veldig mye selv og man utvikler seg mye hvis kvaliteten er god. Derfor har jeg tenkt til å pushe de litt på å være hurtig i press, for å få høy intensitet, for da blir det mye gøyere å spille. Ellers har jeg ikke her tenkt til å si så mye, bare se litt hvordan de spiller og se litt på ferdighetene og hva som evt kan være fokus neste gang.For å få et lite innblikk i hvordan de syns det har vært, og hva de evt likte/ikke likte. 1 kommentar:

  1. Det gikk ganske bra. Jeg endret G-delen til en del med ball. Den funka ikke så bra, fordi de ikke skjønte øvelsen. Da bare avsluttet jeg det, og gjorde noe annet isteden. Det funka bra. De var også veldig mange, noe som gjorde det ganske utfordrende. Heldigvis hadde jeg hjelpetrenere, så jeg delte gruppa i 2 under alle øvelsene. De sa at økta hadde vært morsom, og det var også målet. Til neste gang skal jeg fokusere litt mer på å lære meg navn, fordi dette glemte jeg litt da det var så utfordrende å komme seg igjennom økta. Men det var morro og jeg gleder meg til å fortsette og nå vet jeg litt hva jeg skal gjøre annerledes til neste gang.

    SvarSlett