Aktive Lokalsamfunn

torsdag 31. oktober 2019

Allidrett uke 44


Navn: Noah Borgejordet og Simon Magnussen
Dato: 31.10.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2014-2015)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for økta: Ha det gøy med barna gjennom lek, og aktivitet som utfordrer koordinasjon! Barna skal ha det gøy gjennom aktivitet i form av forskjellige leker og hinderløype. Vi skal jobbe med å få et enda bedre forhold til barna, skape glede og lyst for barna til å komme tilbake neste uke.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett, intro, opprop.

Samle baller
Vi fordeler barna på  hver av oss og går til hver vår side av salen. Mens barna venter legger vi ut masse baller på banen og barna skal samle det inn i to kurver. Variasjon:  Barna skal samle inn forskjellige typer baller, om å gjøre å samle flest. Evt. Dele barna på hver sin side og om å gjøre å få ballene over på det andre laget sin side
Ca 5 min


10-15 min
Oppdagende
Ønske velkommen og ta opprop.
Varme opp med en ny lek for å skape mer variasjon i opplegget og skape mer motivasjon hos barna
HOVEDDEL
Pølsesisten
Sistenlek hvor når man blir tatt så må man hoppe opp og ned og rope pølse. For å bli fri må to andre barn komme på hver sin side og rope pølsebrød. En eller to som har den.
Evt en annen sistenlek hvis det ikke er så populært..

Tarzan-løype:
Setter ut masse hinder i hallen og barna skal få lov til å leke seg rundt i disse. Prøve å ikke være borti gulvet. Fordeler ut foreldre til å passe på ved visse stasjoner/hindre.

På sluttet kjører vi litt Tarzan-sisten hvor barna skal leke sisten i den samme løypa. Hvis de blir tatt eller tråkker utenfor løypa skal de komme bort til meg eller Simon for å bli fri igjen. 
10 min
15 min


15 min
Forklare/OppgavestyrtHer har vi valgt en enkel lek og en hinderløype som pleier å være veldig populær hos små barn. Tarzan-løypa skal inneholde mange forskjellige elementer som skal utfordre barnas koordinasjon, spesielt romorientering.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Forsøke å tøye ut litt imens vi avslutter.
Ca 5 min2 kommentarer:

  1. Fine øvelser/leiker
    Savner refleksjon her
    N3-

    SvarSlett
  2. Litt sen med refleksjonen, glemte det etter økta. Det var veldig få barn med idag, ca 10, men det gjorde det egentlig bare litt lettere å holde styr på de. Øvelsene fungerte fint, men måtte begrense litt område siden det var færre barn enn vi var forberedt på. Tarzanløypa fungerte helt greit, men vi merka at det ikke var så stor motivasjon for å løpe rundt og bruke hele løypa, de fleste klynga seg rundt ribbeveggen og tjukkasen.

    SvarSlett