Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 15. oktober 2019

Fotballtrening Ask Økt 1. KIF g15 16.10.2019 18:00 indrettsparken.

Øktplan                                                                                                                           Dato: 16.10.2019 18:00 parken
Dagens aktivitet (idrett): Fotballtrening                                                                                 Navn: Ask TveitenMål for økten: Forbedre spillernes evne til å orientere seg om med og motspillere for å kunne gjøre raskere og bedre avgjørelser med og uten ball.

Varighet (tid)
Hva (Innhold)
Hvordan (organisering)
Hvorfor (begrunnelse)
Oppvarming: 15 min
G-del: 10min
S-del:15 min
L-del 3 min
Starte med rolig jogg, gjøre øvelsene høye kneløft, sparke bak, indianeren, brasilianer, dueller, utfall og 2 stigningsløp til slutt.

Firkant, 4 rundt og 2 i midten.Tøying av lyske, fremside og bakside lår og legger.
De løper i to rekker, runder rund 2 kjegler med ca 15 meters avstand. Øvelse på vei opp, jogge ned, Jeg står foran med ansiktet mot spillerne og forklarer før de skal ta en ny øvelse.
Om å gjære å holde ballen i spill mens de 2 i midten skal få tak i ballen. Ca 3x3 meter. Den som roter bort ballen må i inn i midten, bytter med den som har vært lengst inne.

Halvsirkel rundt meg, jeg viser. Ca 20 sekunder per øvelse ogVarme opp de store muskelgruppene for å unngå skader, og få i gang kroppen
Få i gang følelsen med ball, kjappere retningsforandringer. Begynne og fokusere på å se seg rundt og ta valg før man får ballen. Forbedrer spillernes evne til å spille ballen hurtigMinske risikoen for skader i utsatte muskelgrupper.
Hoveddel:

Øvelse 1:
25 min

Øvelse 2

35 min


Possession med vegger i hver ende. 2 lag med 1 eller to jokere som spiller men laget som har ballen.

Spill, men fokus på orientering. Banestørrelse avhenger av antall spillere, men den skal være ganske liten for at spillerne pressa til å bruke mindre tid med ball
Vanlig possession med en vegg i hver ende som har 1 tuch. Han kan ikke gå inn på banen, må stå bak linja. Poeng når man klarer å spille ballen fra ene veggen og over på den andre.
4 kamper på 5 minutter Ca 1 minutts pause mellom
Kampene.

Kamper på 5 minutter med 1 minutts pause. Spiller med 1 joker hvis det ikke er partall. Jeg stopper spillet og viser når det kommer frem gode eksempler.


Øvelsen krever at man tar raske avgjørelser og at man tar avgjørelser før man mottar ballen. Den er også bra fordi den er rettningsbestemt. Øvelsen skal forbedre spillernes evne til å orienter seg om hvilke rom man bør løpe i, og vite hvor man skal spille ballen før man mottar den.
Å spille kamp er den beste måten å bli bedre på er å spille. Jeg skal være tydelig på at de skal fokusere på det jeg har hatt fokus på hele økta. Man blir ikke bedre hvis man ikke klarer å gjøre det man har øvd i spill, og derfor er det viktig med en del spill i løpet av en økt.
Avslutning:

2 minutter


Rolig nedjogg


Alle løper 2 runder rundt banen helt rolig


Få ut slagstoffer og redusere restitusjonstiden.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar