Aktive Lokalsamfunn

mandag 28. oktober 2019

Øktplan - SFO økt 4

Øktplan -SFO økt 4                                                                                        Navn: Marte Karine Larsen
Dato: 29.10.2019
Sted: Madsebakken SFO.
Målgruppe: 2. klasse.

Dagens aktivitet (idrett): Ulike leikaktiviteter    
Hovedmål: Ha det gøy, og bruke de tradisjonelle gymaktivitetene.  
Ferdighetsmål: føle at en mestrer oppgavene.  
Kunnskapsmål: lære nye leker/evt. variantar av leker.
Holdningsmål: Ikke være negativ, og høre på beskjeder.
Varighet (tid)
Hva (Innhold)
Hvordan (organisering)
Hvorfor (begrunnelse)
Metode
Innledning
5 min
Introdusere meg selv, og ha en navnerunde. Snakke litt om hva vi skal gjøre i dag.
Alle sitter inntil veggen.  
En fin og oversiktlig start på økta.

Oppvarming:
G-del: 10 min






















Hauk og due
En person skal være duemor, og stå på andre siden av hallen. En (evt. To) skal starte som hauk, og stå på midten av hallen. Resten av deltakerne står ved andre siden av hallen. Duemor roper «alle mine duer kom hjem fra fjellet», dueungene sier «nei vi tør ikke», duemor: «hvorfor ikke det», dueungene: «for hauken tar oss», og da sier duemor «kom allikevel». Da skal alle dueungene prøve å komme seg over til andre siden uten å bli tatt av hauken. Blir du tatt av hauken blir du selv hauk.  
Hauk og due
Elevene inntil veggen. Forklarer leken, og velger en/to som skal være hauker, og en som skal være duemor (jeg er evt. duemor.)

















Hauk og due                                         En populær lek som aktiviserer alle barna. Konkurranseelementet er motiverende.

Oppvarming er viktig fordi det
o   Forebygger skader
o   Øker prestasjonsevnen
o   Øker motivasjonen
o   Øker kroppstemperaturen

Vise og forklar metoden


S-del: 10 min
Do-sisten
To personer har den. Når man blir tatt må man sette seg som om man sitter på do. For å bli fri må en annen deltaker sette seg ned på den fryste og late som de trekker ned.
Do-sisten
Deltakerne inn til veggen. Forklarer leken, og velger to som skal starte å ha den
Do-sisten                                     Trigger konkurranseinstinkt, og aktiviserer barna. Varianten med doen er en morsommere vri på vanlig sisten.
Vise og forklare metoden.
Hoveddelen:
 15 min

Kanonball
Deler inn i to lag som får hver sin del av hallen. Hvert lag velger en konge som skal gå på et avgrenset område på det andre lagets banehalvdel. Det er om å gjøre for laget og treffe flest mulig motspillere. De som blir truffet av motstanderlaget må gå til kongen, og du skyter deg fri ved å treffe en motstander. Når alle på et lag er skutt kommer kongen ut på banen. Han har tre liv. Dersom en spiller på laget til kongen treffer en motspiller, kommer han tilbake på banen, og kongen skal tilbake til det avgrensede området. Dersom kongen mister alle sine tre liv, vinner motstanderlaget
Kanonball
Deltakerne inntil veggen. Forklarer og presiserer reglene.
Kanonball                                             Utfordrer ballkontrollen, kroppskontrollen, samarbeidsevnen og den taktiske evnen til barna.


Vise og forklare metoden

Stikkball
Deltakerne skal kaste på hverandre med softball. Hvis man blir truffet er man ute av spillet til den som traff deg er ute av spillet.
(avgrenser hallen hvis jeg ser at det er behov)
Mot slutten spiller vi «last man standing», som er en variant hvor man går ut av spillet og ikke kommer ut igjen. Blir bare en person igjen tilslutt.
Stikkball
Elevene går ned til veggen og jeg forklarer og presiserer reglene. Gå tilbake til veggen for hver variant.
Snipp og snapp
Morsom lek som setter fart på konkurranseinstinktet. Utfordrer ballkontroll. Last man standing er en morsom variasjon som gjør at elevene konsentrerer seg ekstra.
Vise og forklare metoden.
Avslutning:
10 min
Lett tøying
o   Bakside lår
o   Legg (parøvelse)
o   Arm (elefant)
o   Riste løs

Samles og snakke om økta: Har det vært gøy? Ønsker til neste gang.  
Samler alle i en halvsirkel, slik at alle ser meg, og så tøyer vi litt lett.
Setter oss ned i en ring for å snakke om økta.

Avslutte og roe ned, unngå strekkskader.

Avslutter slik for å kommunisere godt med barna, og høre hva de liker å gjøre. På denne måten kan jeg tilrettelegge øktene etter hvordan de ønsker.
Apemetoden

1 kommentar:

  1. Idag hadde jeg så og si bare leker barna liker veldig godt. Som delvis forventet var alle veldig gira og det ble litt kaos. Jeg har over 25 elever hver gang, og jeg synes egentlig at dette blir litt for mange og at jeg ikke klarer å holde kontroll på alle sammen. Føler ikke at mine beste treneregenskaper kommer helt frem når det er så mange barn der. Tror jeg neste gang skal snakke med Kim (assistenten som er der) og spørre om vi kan dele 2. trinn, slik at jeg får litt færre elever. Gjennomføringen av lekene gikk bra. De kunne alle reglene, og gjennomførte riktig.

    SvarSlett