Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. oktober 2019


Øktplan 08.10.19 - Gamlegrendåsen SFO - plan nr 1. 

Navn:  Thea Bidne
Mål: Målet for økten er å bli kjent med barna og ha det gøy og gi barna en fin opplevelse

Ferdighetsmål: Finne ut hva gruppa kan og bli kjent med hverandre svake og sterke sider
Kortsiktigmål: Å ha det gøy og bli kjent via leik
Holdningsmål: At barna trives og har lyst til å komme tilbake, og føler at det er et trygt sted med mye positiv energi

Målgruppe: vet ikke enda (mellom 1. og 3. klasse)
Utstyr: vester, matter og høyttaler
Tid: 14.00-15.00
Sted: Gamlegrendåsen SFO
Dato: 08.10.19
I starten av økten kommer jeg til å sette meg ned i en ring hvor vi tar en navne runde og blir litt kjent. Jeg skal fortelle dem litt om meg og dette prosjektet og oppmuntre til at dette blir en gøy periode hvor vi skal lære nye ting.


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
15 min til sammen

4 min

5 min


6 min

Generell oppvarming

Hilse sisten

Stiv heks i par


Spesiell del

KnutemorJeg velger ut to stykker som har den og skal løpe rundt og prøve å ta på de andre. Hvis man blir tatt må man kommer bort til meg og si navnet sitt.
Jeg velger ut to stykker (et par) som er hekser. De skal løpe rundt og prøve å da de andre parrene. Hvis man blir tatt må man stå med brede bein og armene ut. Får å bli fri må et parr krabbe igjennom beina på et annet par.


Alle står i en ring (eventuelt dele opp i to hvis vi er veldig mange) og holder hverandre i hendene, mens to personer går ut på gangen og venter. Mens de venter skal de i ringen lage en stor knute av hverandre, hvor man kan gå f.eks over eller under hverandre. De får 2 min på å lage en knute. Når knuten er ferdig, kommer de to personen tilbake og skal prøve å løsne opp knuten.Via denne leken blir jeg bedre kjent med barna og de bedre kjent med meg. I tillegg er dette en god start hvor barna får løpt litt rundt og få i gang musklene og sirkulasjonen av blod.
Stiv heks er også en og oppvarming hvor de før løpt rundt, og jeg får se litt hvordan man funker sammen.

Får å se litt på både kreativiteten og løsningen de velger, og hvordan de jobber sammen. Dette gjør jeg både for å finne ut litt mer hvilke roller barna tar.Vise og forklareVise og forklare
30 min

1.        HOVEDDEL:

Haien kommerJeg deler inn i 4 grupper som står i hver sitt hjørne med hver sitt navn (fiskenavn, f.eks torsk). Jeg velger en hai som skal stå i midten (jeg starter eventuelt selv) som skal rope ut navnene på gruppene. Når haien roper da f.eks torsker ut å svøm, må torske gruppa løpe rundt haien til jeg sier haien kommer. Jeg kan si dette når enten alle gruppene er ute eller bare en.


Haien kommer er en kjent og populær leik blant barna og får ofte opp stemningen. Her får jeg også se litt ferdighets nivå på barna.


Vise og forklare

2.        

3.        


Vet ikke hva det heter
Dansestopp

Jeg deler de inn i to og to (eventuelt en treer gruppe hvis det er for mange) hvor en står foran og en står bak. Så sier jeg at den bak skal være en apekatt, mens den foran skal være en løve. Da skal de foran gå over gulvet som en løve og de bakerste bli stående bak og være aper. Når løvene kommer tilbake, bytter de roller og gjør det samme.

Jeg styrer musikken med et av barna som er dommer. Når vi stanser musikken, skal alle fryse på stedet. Da avgjør dommeren hvem som ikke står stille og disse blir da med på å være dommere.

Dette er en fin leik til å få en god latter og bli kjent og se hvordan de løser oppgaven

En leik som barna syns er gøy og som har blitt etterspurt før. Her får barna forhåpentligvis slippe seg litt løs og ha det gøy med hverandre.


Oppdagende læring
Vise og forklare

5 min
AVSLUTTNING:

Snakke med barna og høre hva de syns var gøy og ønsker til hva de har lyst til å gjøre senere, og høre på om de har noen tilbakemeldinger.
Vi avslutter med high fives hvor jeg gir alle en high five før de går.

For å få tilbakemeldinger og ideer til hva jeg kan gjøre videre, og bygge et forhold til barna.


2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Fin plan. Savner refleksjon i etterkant av økta.

    SvarSlett