Aktive Lokalsamfunn

onsdag 16. oktober 2019


Øktplan HSH J13.
06.10.19
Tid: 90 min
Sted: Svarstad kunstgressbane

Mål for økta: Målet med denne første økta er å lære navn på alle spillerne og bli kjent. Jeg vil bruke denne første økta for å leike litt, forskjellige øvelser med ball og en liten morsom avslutnings øvelse.
Ferdighetsmål: Få bedre teknikk med tanke på pasning.
Kunnskapsmål: lære ny leik og lære litt om trekant spill i spilløvelsen.
_________________________________________________________________________________

Oppvarming: (10 minutter)
Skadefri. Jeg setter opp 2 rader med kjegler, de skal da dele seg likt på de to radene.
-          3-4 runder med jogg
-          Forskjellige skadefri øvelser
-          Bein og armerHoveddel: (60 min)

Pasningsøvelser (15 min)
·       Vanlig pasning med demping. Bytte fot etter litt. Avstanden blir omtrent 3 meter i begynnelsen. Avstanden øker etter hvert.
·       3 og 3 sammen, miderste skal løpe fram og tilbake å sentre ballen. De to på siden skal stå stille og sende baller til den i midten. Jeg vil endre litt underveis med nye øvelser, men samme konsept. For eksempel vil jeg be dem dempe på låret så sende pasning tilbake, heade, dempe på brystet og sende tilbake, eller vende ballen og sende til den andre siden.
·       Åttetallspasning. Ballen skal føres i et åttetall mellom kjeglene som er satt opp. Jeg skal vise og forklare nøyere.
·       Pasningsøvelse på skrå med, jeg setter opp ca 6 kjegler som står på skrå. De skal sende pasning oppover, den som står på siste kjeglen tar med seg ballen, fører den inn i en firkant, deretter gjennomfører en finte og avslutning. Jeg tenker å utelukke finteøvelsen og ta den inn dersom det passer seg.
Dansken: (20)
-          Jeg deler inn i 3 lag. Jeg setter opp en bane med to store deler, og i midten er det et lite område. De to lagene på hver sin side skal prøve å ikke miste ballen ut av kontroll eller rett og slett ut av firkanten. Man skal sentre minst 3 pasninger innad i laget før man må skyte den over til den andre siden. Det laget som er i midten skal prøve å fange ballen og få den ut av spill, hver gang ballen spilles inne på den ene delen skal en fra laget i midten inn å forstyrre.

Kampspill: (25 min)
Til slutt i hoveddelen skal vi ha litt småspill på liten bane med fokus på mye pasninger. Jeg vil sette inn regler underveis slik som at alle på laget på ha sendt en pasning før man skyter på mål. Skyter man før alle har vært borti ballen vil ikke målet telles. Vi får se hvor mye av dette vi rekker til slutt.


Avslutning:

Vi avslutter med en liten konkurranse som handler om å treffe nettet med ballen. Vi begynner med å skyte fra 5 m, ballen skal da treffe nettet. Treffer den bakken først eller går over eller ut er man ute. Vi flytter oss lenger og lenger bak for hver gang. Siste som er igjen vinner. Om alle bommer blir det ny runde og sånn funker det hele veien til vi er ferdig. Denne kan vi kjøre flere ganger.


Avslutning - uttøyning og snakke om hvordan økta var. Og rydde opp utstyr også videre.
-          Tøye bein og armer i en sirkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar