Aktive Lokalsamfunn

fredag 18. oktober 2019

Allidrett uke 42 Simon og NoahNavn: Noah Borgejordet og Simon Magnussen
Dato: 17.10.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2014-2015)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.

Mål for økta: Bli kjent med barna og ha det gøy! Barna skal ha det gøy gjennom aktivitet i form av forskjellige leker. Vi skal jobbe med å få et godt forhold til barna, skape glede og lyst for barna til å komme tilbake neste uke.Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag og planen fremover.
Navnelek:
-          Barna deles i to mindre grupper og vi tar hver vår gruppe. Vi har en ball som vi triller rundt i ringen, og den som får ballen sin må si sitt navn, for så å trille ballen videre og neste person må si sitt navn. Når et barn sier navnet sitt skal alle de andre si "Hei ……". Når ballen har gått en runde skal barna si hva de liker å gjøre på fritida og hva de liker å spise.
Hermegåsa:
-          Vi løper en foran og en bakerst og viser øvelsene de skal gjøre. Vi skal prøve å løpe vanlig, ta i bakken, løpe baklengs, sidelengs, hoppe, legge oss ned, snurre, krabbe, eller lignende. Etter hvert stiller vi barna på en linje hvor vi gir dem en oppgave når de skal krysse hallen, f.eks. alle skal være apekatter/elefanter… .
Ca 20 minApemetode
Introdusere allidrett for barna og foreldrene og informere om det som er viktig.
For å bli litt kjent, lære navn, og få en rolig start på økta.
Starte med litt rolig løping og bevegelser for å varme opp og utfordre koordinasjon.
HOVEDDEL
  Enkle leker som barna kanskje er kjent med fra før av.
  • Stiv heks
  • Haien kommer
  • Hauk og due


Ca 35 min
(10 minutter på hver lek + forklaring)
Vise og forklare
Her har vi valgt noen enkle og klassiske leker som er lette å forstå for barna siden de er såpass små. Vi organiserer slik at vi tar de rollene som er veldig sentrale, f.eks. duemor, som kanskje ikke er så lett å mestre.
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.
Informerer foreldre om FB-side dersom dette ikke blir gjort innledningsvis. Sier ha det og takker for i dag.
Ca 5 min2 kommentarer:

 1. Økta gikk veldig fint og vi fikk gjennomført nogenlunde som planlagt. Siden det var første gang ble det mye snakk i starten som ga litt mindre tid enn planlagt til resten av økta, så vi måtte kutte ut og justere noe av oppvarminga og varigheten på lekene. Mange av barna var lydige men de som ikke oppførte seg eller var sjenerte hadde foreldre som tok seg av dem, men vi prøvde å inkludere alle sammen. Til å være første gang gikk det altså overraskende greit:) (Hadde glemt å levere men håper det går greit)

  SvarSlett
 2. Fin intro med lek i første økt. Prøve å skille mer mellom G og S del i oppvarmingen. husk å forklare hvorfor delen i avslutning.
  fin refleksjon
  N3-

  SvarSlett