Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. oktober 2019

IL Bever'n gruppe 11/12 - Øktplan 07.10.19

Øktplan 1
Navn: Silje
Dato: 07.10.19
Målgruppe: Gruppe 11/12 i Bever’n
Utsyr: Kjegler
Periodemål: Bli kjent med barna. Lære alle navnene. Gjøre barna trygge på hverandre.
Mål for økten: Bli kjent med gruppa og lære navn. Gi barna en positiv opplevelse av treningen, slik at de har lyst til å komme tilbake.


Varighet (tid)
Hva (innhold)
Hvordan (organisering/metode)
Hvorfor (begrunnelse)
Hjelpetrener
Oppvarming:
15 min
Presentasjon (5 min):
Sier navn, alder og hvilken skole man går på.


Stein, saks, papir-leken (10 min):
Barna løper rundt, og finner en annen de kan ta stein, saks og papir med. Taperen må stille seg bak vinneren, og heie ved å si navnet, f. eks. «Silje! Silje!». Deretter skal de to finne en annen «vinner» å ta stein, saks, papir med. Taperen og alle bak den, må gå bak vinneren og rope navnet til vinneren. Slik fortsetter det til det kun er en vinner.

Barna og trenerne står i en ring og presenterer seg selv etter tur.Vise-forklare-metoden
Denne leken kan være litt vanskelig å forstå, så jeg stiller barna i en halvsirkel og forklarer godt i forkant. Jeg spør også om alle skjønte leken, og om det er noen spørsmål.
Jeg har valgt leker/øvelser i oppvarmingsdelen der man bruker navn, slik at vi kommer godt i gang med å lære navn.

Øke kroppstemperaturen, slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og oksygen og næringsstoffer flyter transporteres raskere ut til muskulaturen.
Gjøre musklene mer smidige og klare til å jobbe, og dermed forebygge skader.
Gjøre muskelarbeidet mer koordinert og samstemt.
Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos barna.
Blir med.
Hoveddel:
40 min
Død maur (10 min):
Barna løper rundt på et avgrenset område. Jeg roper en av fire kommandoer, og de gjør følgende:
Død maur: Barna skal en og en legge seg ned på bakken som en død maur.
Brannmann: Barna går sammen to og to. Den ene er brannslange og den andre er brannmann.
Trafikklys: Tre og tre går sammen. En sitter foran, en står på huk bak og en står helt bakerst.
Rockeband: Fire og fire går sammen, og spiller ulike instrumenter.
Dersom gruppene ikke går opp, må de som «single» gjøre 3 spensthopp før vi fortsetter.

Dansesisten (10 min):
Barna løper rundt på et avgrenset område. En eller to har sisten, avhengig av hvor mange som er med. Når man blir tatt, skal man gjennomføre en dansebevegelse. For å bli fri, må et annet barn stille seg ved siden av og gjøre samme dansebevegelse i 3 sek.

Sorteringslek (5 min):
Barna skal stille seg på linje i alfabetisk rekkefølge.«Tre bein og to armer» (10 min):
Jeg deler barna opp i lag på 3-5 stk. De skal samlet løpe rundt en kjegle som står ca 20 meter unna, og tilbake til starten. MEN – de kan kun ha et bestemt antall bein og armer i bakken. Jeg sier hvor mange, f. eks. «tre bein og en armer» eller «fem bein, og to armer». Det er om å gjøre og komme seg først tilbake til start.
Død maur:
Vise-forklare-metoden
Jeg får barna til å stille seg i en halvsirkel mens jeg viser og forklarer leken.

Hvis jeg ser at de samme barna går sammen hver gang, kan jeg si at det alltid må være en jente og en gutt sammen, dersom dette går opp.
Dansesisten:
Vise-forklare-metoden
Sorteringslek:
Forklare-metoden
«Tre bein og to armer»:
Forklare-metoden

Død maur:
Dette er en lek der man må samarbeide, og det er nettopp derfor jeg har valgt denne leken. Det er fordi jeg vil prøve å gjøre barna trygge på hverandre, for å skape et trygt miljø på trening. I tillegg er det en morsom lek som barna liker, og det vil dermed øke deres motivasjon.Dansesisten:
Dette er en flott lek for å bli trygge på hverandre. Det er mange som kan synes det er litt flaut å danse foran andre, men i denne leken er alle nødt til å danse, så det blir ikke like flaut. Dette er også en lek som pleier å falle i smak hos barna (og de voksne).

Sorteringslek:
Her er barna nødt til å lære seg hverandres navn for å sortere seg. Dessuten danner det en rekke som jeg kan bruke for å dele inn i tilfeldige lag til neste lek.
«Tre bein og to armer»:
Denne leken stiller store krav til samarbeidsevne, fordi barna må samarbeide godt for å oppfylle kravene. De blir dermed kjent gjennom å løse oppgaver sammen.
Død maur:
Setter ut kjegler for å avgrense området.
Deretter kan de gjerne bli med.
Dansesisten:
Sette ut kjegler og bli med etter det.Sorteringslek:
Ingen spesielle oppgaver.
«Tre bein og to armer»:
Sette ut kjegler. Bli med hvis det ikke går opp.
Avslutning:
10 min
Løpe tilbake (5 min):
Løpe samlet tilbake til Beverlokalet.

Lett uttøying og oppsummering
(5 min):
Jeg styrer en lett uttøying.
-          Bakside lår
-          Framside lår
-          Hoftebøyer
-          Ankel
Jeg oppsummerer økta og barna kan gi tilbakemeldinger om de ønsker.
Løpe tilbake:
Ape-metoden
Barna løper på rekke bak meg.

Lett uttøying og oppsummering:
Ape-metoden
Barna hermer etter øvelsene jeg gjør. Vi står i en sirkel, og jeg oppsummerer mens vi tøyer.
Forebygge skader.

Opprettholde bevegeligheten i leddene.

Jeg snakker med barna mens vi tøyer for å finne ut litt hva de synes er morsomt, og spør hva de synes om lekene osv.
Rydde utstyr. Passe på at alle kommer seg tilbake.

1 kommentar:

  1. Det var kun 3 barn som måtte opp på trening i går. Derfor bestemte vi oss for å slå sammen gruppe 9-10 og 11-12, så jeg og Sanna var trenere for til sammen 14 stk. Sanna startet med et par leker (stein-saks-papir og dansesisten), før jeg tok ansvar for "3 bein to 2 armer"-leken. Så gjorde Sanna "Sildemamma". Jeg synes egentlig økta ble bra, spesielt mtp at vi måtte improvisere litt underveis. Jeg følte meg trygg og komfortabel i trenerrollen. Til neste gang, kan jeg og Sanna planlegge mer sammen, slik at det blir lettere hvis vi må slå oss sammen.

    SvarSlett