Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. februar 2021

Fotballtrening kif G 14 Knut Klev Lien 10.02.21 Skrimhallen

 NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Skrimhallen

Dato og tid: 10.02.21

Varighet: 90 minutter

MÅL: Å påvirke utøvernes evne til å presse kollektivt, aggressivt og effektivt både i en treningsøvelse og i kampsituasjon.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

15

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 10- 15 min og 35 min

Hoveddelen

·        Pressøvelse med 2 lag

·        Kortbanespill med 2 lag.

 

Pressøvelse med 2 lag:

2 lag i hver sin firkant som ligger innat hverandre. Omtrent 4-7 spillere på hvert lag avhengig av hvor mange som kommer. Det ene laget starter med ballen. Her skal de prøve å få så mange pasninger som mulig. Det andre laget sender over 2 spillere over som skal forsøke å vinne ballen ved å sende den tilbake i sin egen firkant. Etter at det ene laget har fått 10 pasninger kan det laget uten ball sende over en til. Klarer laget å vinne  blir det de som skalprøve å få så mange pasninger innad i deres lag som mulig, mens det motsatte lag presser dem. Blir ballen slått ut av banen får det laget som ikke toucha ballen sist ballen. Konkurransen her er å gjenvinne ballen flest ganger.

 

Kortbanespill med 2 lag:

2 lag som skal spille på stor bane. Det blir kamper på omtrent 10 minutter og en skal prøve å telle mål. det blir spilt omtrent 3-4 kamper og målet er å score flest mål. da må man tenke på hva som kan skape gode sjanser foran mål. eksempelvis temposkifte på ballen, samtidige bevegelser, spille gjennom midten og ut til kantene, osv.

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å ta valg. Orientering er noe av det viktigste for å unne spille sammen som et lag og derfor trener vi på det. Her får man også trent på å ha overblikk gjennom å forsøke å spille ballen over til motsatt lag.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

2 kommentarer:

  1. gjennomførte vanlig rondo som oppvarming, en pressøvelse og spill på slutten. pressøvelsen gikk ut på at 2 lag hadde hver sin firkant og når det ene laget hadde ballen skulle de prøve å få så mange pasninger som mulig samtidig som at motstanderlaget kunne sende over 2 spillere som skulle presse sammen. etter 10 pasninger kunne laget sende over tredjemann til å presse. her introduserte jeg hva som var viktig for å vinne ball med press og de var veldig flinke til å presse, spesielt agressivt og kollektivt. videre spurte jeg de hvordan man kan bruke dette i kamp, og vi kom fram til at det må skje slik at hele laget følger med når 2 setter opp et press hos motstander og at det da er større sjans for å vinne ballen. forklarte også hva som var forsvarsmetoden mot høyt press. altså spill ut på kant/back og høyt balltempo. klarer man å spille av presset til motstander vil det åpne seg rom å angripe i osv. vi ble enige om å prøve dette når vi spilte og det fungerte veldig bra. vi var litt få så vi spilte på litt liten bane enn det vi pleier å gjøre med prinsippet er fortsatt det samme. jeg rota litt med introduksjon av pressmomentet, og kan øve mer på hva jeg skal si til neste gang, men ellers en veldig bra økt. kan også prøve å være litt mer uformell når jeg snakker med gutta, slik at de ser på meg som mer deres trener enn en som bare har kommet for å ha en økt.

    SvarSlett
  2. Dette synes jeg var en meget god refleksjon av deg, Knut. Du ser deg godt i rollen din!
    God plan som følger målet for økta, utenom jeg er fortsatt uenig med oppvarmingen din.

    SvarSlett