Aktive Lokalsamfunn

fredag 5. februar 2021

Økt KIF G16 05.02.2021

 KIF G16 Økt

Tid: 15:30 - 17:00

 Mål for økten:  Opprettholde generelle ferdigheter (pasning, mottak osv …,) gjennom øvelser som likner kamp. Spesielt fokus på evne til å skjerme ball, i tillegg til at vi går inn i en pre season fase, hvor fysisk form også blir et utviklingspunkt. I denne økta hadde jeg et ekstra fokus på angrepsfase 2, hvor hovedmålet er motsatte bevegelser, og det å finne rommet mellom forsvarsrekka og midtbanen til motstanderen.

Utstyr: Kjegler, baller, vester og mål

Holdningsmål: 

- 100% innsats - Raske omstillinger - Ikke gi opp (tenke neste handling) - Ha fokus på å finne rom mellom ledd isteden for "hvem som vinner".

Hva

Hvordan

Hvorfor

Tid

Metode

Oppvarming

 

G del:

3 rekker:

-          Rolig jogg

-          Høye kneløft

-          Sparke bak

-          Indianer hopp

-          Brasilianeren

-           Åpne/lukke døra

 

L del:

Tøye muskelgrupper viktige for fotball – Framside og bakside lår, bakside legg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondo

 

Jeg sier hva de gjør. De starter rolig før tempoet stiger i oppvarmingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tøyesirkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En firkant hvor det er 1 eller 2 personer i midten som skal jage ballen, om man tar ballen må personen som mistet den gå i midten.

 

 

 

Jeg varmer opp for å varme opp store muskelgrupper som jeg skal bruke under økten. Ettersom det er en skadeforebyggende økt for fotball, vil bein generelt være fokuset. Når man varmer opp og gjør muskelgruppene klare for større belastning, minsker man sjansen for skader.

 

 

Alle tøyeøvelsene er aktuelle for muskler som brukes mye i fotball. Disse vil hjelpe til å varme opp enda mer og enda nøyere

 

10 minutter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 min

Vise og forklare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øvelse A2:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamp – 3 lag – Angriperne kan ikke presse forsvarsrekka.

Her er fokuset å skape rom med bevegelser og å komme seg gjennom ledd, dette vil være en øvelse som er smart å bruke før man senere går i kamp, derfor starter jeg fokuset på A2 (som vi skal ha i en liten periode) med en øvelse hvor det går mer stegvis. Det viktige her vil være motsatte bevegelser, både sammen med andre spillere og alene.

 

 

Jeg deler inn i 3 lag, det ene laget venter på siden, snakker om hvordan de skal spille bedre, kamper på 4 minutter. Om jeg stopper kampen for å si noe stopper jeg klokka.

Meningen med øvelsen til A2 er at gutta skal bli bedre til å finne åpninger mellom ledd og å bevege seg fra motstander for å motta ball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helt vanlig kamp, men angriperne på begge lagene er ikke delaktige i forsvarsfasen, derfor blir det lettere å spille seg ut av forsvar. Fokuset er å finne spillerne mellom leddene.

|

20 minutter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 minutter

Avslutning

 

Avslutningsøvelse hvor en gruppe sender langpasninger og den andre skal dempe før de så skal score.  (må se om vi rekker denne).

 

Nedjogging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjogging hurtigstarter restitusjonsprosessen

 

10 minutter

 


2 kommentarer:

  1. Refleksonsnotat:Vi gikk litt videre på vanskelighetsgrad og krav denne økten. Jeg følte at gutta responderte bra på dette, og at de klarte mye av det jeg ville de skulle. Spesielt det ene laget, jeg gleder meg til å se dette i kamp.

    SvarSlett