Aktive Lokalsamfunn

mandag 22. februar 2021

Fotballtrening kif G 14 Knut Klev Lien 24.02.21 Skrimhallen

 NAVN: Knut Lien

Målgruppe: Gutter 14

Sted: Skrimhallen

Dato og tid: 24.02.21 fra kl 15.30 – 17.00

Varighet: 90 minutter

MÅL: Å påvirke presisjonen og teknikken i en avslutning, og samtidig forstå hva som trengs å komme til gode avslutningsmuligheter i åpent spill.

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

 Min

5

Generell oppvarming

Ingen

 

 

 

 

Ikke nødvendig ettersom at rondoen er den generelle oppvarmingen. Den er bra nok siden den varmer opp de muskelgruppene som skal aktiveres i hoveddelen, og utøverne er flinke til å tilpasse seg ved å starte med rolig intensitet og deretter øke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er en øvelse som gir innslag av konkurranse og som er motiverende for spillerne. Intensiteten skal starte rolig og etter hvert øke, for å få en gunstig

kroppstemperaturstigning. Samtidig er det en oppvarming med ball, noe som fremmer evnen til å ta smarte valg raskt, over tid.

 

 

Oppdagende læring

 min

Uttøyningsdel

Ingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Min

15

Spesiell del

 

Rondo

 

7-8 spillere stor i en ring, 2 i midten. De i midten skal forsøke å bryte spillemønsteret til de som står rundt. Bytter fortløpende ettersom hvem som mister ballen av de som står i ringen rundt. Kommer det 20 på trening blir det 2 ringer.

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE

 20 og 35 min

Hoveddelen

·        Skudd på mål

·        Kortbanespill med 3 lag.

 

Skudd på mål:

Alle en ball hver. Deler gruppa i 2, begge skyter på hvert sitt mål. starter med en pasning opp til trener og ballen blir lagt igjen. Her kan man velge hvilken fot ballen skal komme på og om en vil ta en ekstra berøring før skudd, eller skyte på direkten.

 

Kortbanespill med 2 lag:

2 lag totalt som skal spille på en relativt smal og kort bane, mens det ene laget skal hvile. Kampene spilles på 10 minutter og hensikten er å ha et høyt aktivitetsnivå. Hensikten er å skape mange målsjanser og avslutte mye slik at utøverne får trent på det, og utvikla evnen til å avslutte på mål og se hva som fungerer og ikke.

 

en øvelse som skal påvirke evnen til å treffe riktig på ballen og hvordan å posisjonere kroppen riktig for å ikke få et skudd som går i taket. Dette er en øvelse som også er veldig morsom og som forhåpentligvis vil gi gutta motivasjon om å score mål, noe de kan ta med seg inn i spilløvelsen på slutten.

 

 

 

 

 

 

En spilløvelse der spillerne selv kan lære av hva som fungerer og ikke, og evaluere selv og prøve ut nye taktikker som kanskje endrer kampbildet og sitasjonen.

Oppgavestyrt læring

 

Oppdagende læring

5 min

Avslutning

Tøying for de som ønsker

 

Lett tøying av:

·        Hamstring

·        Legg

·        Lår

·        Lyske

·        Rumpe

 

 

 

 

For å lett strekke ut muskelfibrene som har vært aktive i hoveddelen. For hindre stive muskler seinere som kan forårsake skader og strekker.

 

 

 

 

2 kommentarer:

  1. toalt sett gikk økta ganske bra. hadde rondo som oppvarming og dette gikk bra og gutta ble gode og varme. tok en prat om hvordan det har vært å være trener for dem dette halve året. nevnte hvor motiverte og viljestyrte de er, lydige, og gode tekniske og som agspillere. sa også at det er veldig god lagmoral og lagpiljø, noe som legger godt til rette for videre utvikling og at det er viktig at de bevarer det de kommende åra. hadde en skuddøvelse hvor de sendte en pasning til meg g fikk den tilbake for så å avslutte på mål. presiserte hva som er viktig med skuddteknikken, hofta over ball, stiv ankel og fot, treffpunkt midt på ballen eller oppå, lene seg litt fram uten mye knekk i hofta. merker a de blir bedre og bedre til ikkeå skyte over tverrlegger. spilte resten av økta og delte inn i 2 lag på kort bane lagt opp til mange avslutninger. det kom noen flere i løpet av økta noe som gjode at vi måtte bytte på å ha joker og ikke, noe som var litt kaotisk, men det ordnet seg når alle hadde kommet. de var litt slappe mellom pausene, men det de var veldig gode når de spilte, spesielt i press, intesitet og tempo på ball innad i lagene. kunne vært mer presis før vi begynte å spille slik at det ikke ble tvil om hvordan vi gjorde det, eksempelvis med cornere, om joker kan score, osv. men totalt sette en veldig godt gjennomført økt og tror utøverne synes det og.

    SvarSlett
  2. Meget god refleksjon og grei plan.

    SvarSlett