Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. februar 2021

Økt 17 uke 6 BKMiners j08/09 KatrineFB

 

Navn: Katrine Flatin Bartos

Dato: Torsdag 11.2-21

Sted: Kongsberghallen

Tid: 16:30-17:45

Mål: at de blir mer fokuserte i det de gjør, og at de blir flinkere i spillsituasjoner - forsvar spesielt

Målgruppe: Jenter 08/09

Utstyr: Basketballer (jentene skal ha med selv), kjegler, stol

Ferdighetsmål: At jentene skal utvikle angreps og forsvars ferdigheter

Kunnskapsmål: Lære om ulike regler samt samarbeid seg imellom

Holdningsmål: At jentene følger Fair Play prinsippet og gjør så godt de kan (innsats) Og så klart at de har det gøy. Ønsker også at de respekterer meg som trener og følger mer med når jeg forklarer øvelser

 


TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

10-15 min

Generell oppvarming:

5-trekk med mål:  5  min

 

Kanonball: 10 min

 

 

 

5-trekk med mål:  to og to på lag, 1 holder kjegle. Innad i laget skal man ha 5 pasninger - så sentre til den med kjegla. Blir ballen fanget i kjegla får de poeng.

 

Slik som vi pleier - med spensthopp og situps som "straff" dersom man blir skutt

Dette fungerer godt for bevegelse. De må bevege seg for å få ball som er sentralt innenfor basketball.

 

Aktivisering blir stor og de blir varme i hele kroppen.

 

 

Hender fokuset glir ut, men jeg prøver å ikke være for streng samtidig som jeg ikke skal være for "slapp"

Oppgavestyrt - jeg gir dem en oppgave med premisser de må forholde seg til men kan løse det innenfor disse

 

Ca 10-15 min

S-del:

Finte-øvelse med stol

 

Ingen fasit på tid men ca 2 min per øvelse.

 

Setter stolen på toppen av 3-sekundern (firkanten rundt kurven), lager en rekke bak stolen. Legger en ball på setet av stolen. De skal plukke opp ballen, hoppe for å kunne velge pivoteringsfot, finte til en side og drible mot den andre - så avslutte på kurv.

 

Begge sider av firkanten

For å lære de finter og hvordan man burde bevege seg i forhold til hvor forsvarsspilleren står og at det hjelper å finte ut spilleren for å få forsprang 

 

Vis og forklar

Ca 25-30 min

Hoveddelen:

1: forsvar

 

 

2: Rullatoren - 10 minutter ca

 

3: spill over hele banen/på en kurv (se an antall barn) - 10 minutter

 

 

 

 

1: forklare og vise hvordan man spiller forsvar og la de prøve å være "stolen" fra forrige øvelse.

 

2: 1 barn på hver side av meg som står i midten. Skal være avstand. Jeg skal stå bak dem så de ikke ser meg eller ballen. Jeg kaster eller triller ballen nedover midten. Når barna får øye på ballen skal de løpe og ta den. Den som tar den først er i angrep og den andre i forsvar. 1 avslutning på kurv så neste par.

 

 

3: Deler de likt i to/tre lag. Spiller over hele banen/en kurv. Teller ikke poeng med mindre jeg lager en konkurranse på slutten. Ser an energi og motivasjon

 

1: fordi det bygger litt videre på s-delen og de trenger å øve på forsvar og det å skjønne hvorfor man gjør det.

 

2: for at de lærer seg å handle i en pressa situasjon. De må øve på å bli trygge i en mot en situasjoner som ofte oppstår. Er en fin øvelse hvor de må handle raskt og de må være fokuserte. Tenker også at når vi har hatt om forsvar så kanskje de spiller bedre forsvar i denne øvelsen og tenker mer over det.

 

3: vi spiller fordi det er det barna kommer for å gjøre. Det er også viktig å øve på det så de blir flinkere i spillsammenhenger. Også her kanskje de får nok en gang øvd på forsvar slik at de tenker over det og på en måte blir veldig eksponert for situasjoner man må spille forsvar på så det sitter litt bedre enn bare en kjapp gjennomgang.

 

Mulig jeg teller poeng denne gangen for å se hvordan det virker på barna.

 Oppgavestyrt

10-15 min

Avslutning:

 

Skuddkonkurranse 10 min

 

Tøying ca 5 min

 

 

Skuddkonkurranse: et barn på hver kurv, treffe 5 skudd og så flytte seg til neste. Den som treffer 5 på hver kurv først vinner.

 

Tøying: Setter meg i en sirkel med de. Jeg gjør øvelser og de hermer.

Øvelser: tøye lysk, tøye framside lår, tøye leggene, tøye skuldre, tøye armer (elefant).  Holdetid: 30 sekunder per side. Evt to runder av øvelsene dersom vi er effektive.

 

Spør de om treningen, var det gøy?, er det noe annet dere vil gjøre neste gang? Osv.

 

 

Fordi det er motiverende å ha en lek på slutten av økta samtidig som de får øvd seg på å skyte. 

 

 

Tøying: får avsluttet på en ryddig måte samtidig som vi kan snakke sammen om økta. (da får jeg en tilbakemelding også) også fordi vi tøyer viktige muskelgrupper som er brukt under økten.

 

Muskelgrupper: quadriceps, store skuldermuskelen, hofteleddstrekker, stor leggmuskel/soleus, triceps.

Både oppgavestyrt og apemetode

 

1 kommentar:

  1. var en god økt. synes øvelsene fungerte ganske greit, barna begynte å ta ting etterhvert og forstod litt bedre enn før hvordan forsvar fungerer. det sklei fortsatt litt ut når vi spilte, men det var likevel noen som prøvde å huske på det og jeg minte de på det også. jeg synes jeg var flink til å beholde fokuset deres selv om det ble mye "info" for dem å ta inn. jeg valgte også å dele i to grupper så jeg hadde en og hun andre treneren hadde den andre. jeg synes ofte det fungerer bedre da de blir færre så de ikke kan distrahere hverandre samtidig som jeg også kan være litt taktisk å skille de jeg vet ikke klarer å holde seg rolig når de er sammen. så jeg synes jeg løste det godt og jeg så at jeg forklarte greit fordi de tok det veldig fint på øvelsene vi gjorde. fortsatt en del jobb som må gjøres både i angrep og forsvar, men de har blitt mye bedre i løpet av tiden jeg har vært der og det synes jeg er positivt. så alt i alt er jeg fornøyd med økta.

    SvarSlett