Aktive Lokalsamfunn

mandag 15. februar 2021

Økt 18 uke 7 BKMiners j08/09 KatrineFB

 

Navn: Katrine Flatin Bartos

Dato: Torsdag 18.2-21

Sted: Kongsberghallen

Tid: 16:30-17:45

Mål: at de blir mer fokuserte i det de gjør, og at de blir flinkere i spillsituasjoner - forsvar spesielt

Målgruppe: Jenter 08/09

Utstyr: Basketballer (jentene skal ha med selv), kjegler, stol

Ferdighetsmål: At jentene skal utvikle angreps og forsvars ferdigheter

Kunnskapsmål: Lære om ulike regler samt samarbeid seg imellom

Holdningsmål: At jentene følger Fair Play prinsippet og gjør så godt de kan (innsats) Og så klart at de har det gøy. Ønsker også at de respekterer meg som trener og følger mer med når jeg forklarer øvelser

 

Merknad: Har endret planen fra forrige gang litt, men bruker omtrent samme opplegg fordi det fungerte så godt sist og det er viktig å bygge oppunder det denne gangen også. Har erfart at de glemmer ting veldig fort om vi ikke repeterer samme ting i en periode så jeg synes det er viktig å få forsvarsprinsippene litt ordentlig inn og gjør det derfor på denne måten.

 

 

 

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

10-15 min

Generell oppvarming:

Mann og mus

 

Kanonball: 10 min

 

 

Alle står i en ring, en person står foran og sier mann, mus osv og så må de andre gjøre kommandoene. Gjør de feil er de ute

 

Slik som vi pleier - med spensthopp og situps som "straff" dersom man blir skutt

Dette er en morsom lek som gjør at man må konsentrere seg og det kan hjelpe på fokuset videre i økta. Det øker også motivasjon å starte med en lek.

 

Aktivisering blir stor og de blir varme i hele kroppen.

 

 

Hender fokuset glir ut, men jeg prøver å ikke være for streng samtidig som jeg ikke skal være for "slapp"

Oppgavestyrt - jeg gir dem en oppgave med premisser de må forholde seg til men kan løse det innenfor disse

 

Ca 10-15 min

S-del:

Finte-øvelse med stol

 

Ingen fasit på tid men ca 2 min per øvelse.

 

Setter stolen på toppen av 3-sekundern (firkanten rundt kurven), lager en rekke bak stolen. Legger en ball på setet av stolen. De skal plukke opp ballen, hoppe for å kunne velge pivoteringsfot, finte til en side og drible mot den andre - så avslutte på kurv.

 

Begge sider av firkanten

For å lære de finter og hvordan man burde bevege seg i forhold til hvor forsvarsspilleren står og at det hjelper å finte ut spilleren for å få forsprang 

 

Vis og forklar

Ca 25-30 min

Hoveddelen:

1: forsvar

 

 

2: Rullatoren - 10 minutter ca

 

3: spill over hele banen/på en kurv (se an antall barn) - 10 minutter

 

 

 

 

1: forklare og vise hvordan man spiller forsvar og la de prøve å være "stolen" fra forrige øvelse.

 

2: 1 barn på hver side av meg som står i midten. Skal være avstand. Jeg skal stå bak dem så de ikke ser meg eller ballen. Jeg kaster eller triller ballen nedover midten. Når barna får øye på ballen skal de løpe og ta den. Den som tar den først er i angrep og den andre i forsvar. 1 avslutning på kurv så neste par.

 

 

3: Deler de likt i to/tre lag. Spiller over hele banen/en kurv. Teller ikke poeng med mindre jeg lager en konkurranse på slutten. Ser an energi og motivasjon

 

1: fordi det bygger litt videre på s-delen og de trenger å øve på forsvar og det å skjønne hvorfor man gjør det.

 

2: for at de lærer seg å handle i en pressa situasjon. De må øve på å bli trygge i en mot en situasjoner som ofte oppstår. Er en fin øvelse hvor de må handle raskt og de må være fokuserte. Tenker også at når vi har hatt om forsvar så kanskje de spiller bedre forsvar i denne øvelsen og tenker mer over det.

 

3: vi spiller fordi det er det barna kommer for å gjøre. Det er også viktig å øve på det så de blir flinkere i spillsammenhenger. Også her kanskje de får nok en gang øvd på forsvar slik at de tenker over det og på en måte blir veldig eksponert for situasjoner man må spille forsvar på så det sitter litt bedre enn bare en kjapp gjennomgang.

 

Mulig jeg teller poeng denne gangen for å se hvordan det virker på barna.

 Oppgavestyrt

10-15 min

Avslutning:

 

Tøying

 

Tøying: Setter meg i en sirkel med de. Jeg gjør øvelser og de hermer.

Øvelser: tøye lysk, tøye framside lår, tøye leggene, tøye skuldre, tøye armer (elefant).  Holdetid: 30 sekunder per side. Evt to runder av øvelsene dersom vi er effektive.

 

Spør de om treningen, var det gøy?, er det noe annet dere vil gjøre neste gang? Osv.

  

Tøying: får avsluttet på en ryddig måte samtidig som vi kan snakke sammen om økta. (da får jeg en tilbakemelding også) også fordi vi tøyer viktige muskelgrupper som er brukt under økten.

 

Muskelgrupper: quadriceps, store skuldermuskelen, hofteleddstrekker, stor leggmuskel/soleus, triceps.

Apemetode

 

1 kommentar:

  1. vi var fire barn og to trenere så det var et greit antall. økta gikk veldig fint, det var godt engasjement og de var flinke til å gjøre øvelsene. det var likevel noen som klagde over at de var så slitene i forkant av treninga og derfor "lurte" jeg de litt og la inn noen morsomme konkurranser og øvelser som jeg fant på. dette synes det var så gøy at de prøvde mye hardere og glemte at de var slitne så det var positivt. kommer nok til å bruke de igjen på senere tidspunkt. alt i alt veldig fornøyd med treninga.

    SvarSlett