Aktive Lokalsamfunn

mandag 11. oktober 2021

Økt 1, uke 41, Skrim fotball G2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Sparebank 1 hallen 

Hvem    

Gutter 2013

Når    

Mandag 11.10.2021 17:30-18:30

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål

Mål

Bli kjent med guttene og påvirke ballkontrollen deres ved hjelp av lek.     

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

 

 

10  min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

 

G-del:

Hermegåsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-del:

krabbe

 

 

 

 

Barna starter med å følge etter meg mens vi løper rundt i hallen og gjør ulike øvelser. Etter hvert gir jeg de muligheten til å bytte på hvem som styrer resten av gjengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiken er nesten som hauk og due. 2 stykker skal være krabber og skal prøve å ta fra de andre ballene, mens de sitter på rumpa som krabber. De andre som ikke er krabber skal bevege seg fra den ene kortsiden til den andre kortsiden uten å miste kontroll på ballen. Mister man kontroll på ballen må man bli med resten av krabbene.

 

 

jeg velger å starte kort med litt rolig jogg. Det gjør jeg siden da er det mindre risiko for å pådra seg en skade ved store leddutslag.

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

Dette er en god øvelse for å få en god følelse på ballen før vi starter på resten av økta. Og det er også en konkurranse som vil øke motivasjonen til resten av gjengen.

 

 

15 min

 

 

 

Hoveddel

 

Cowboy og indianer.

 

Indianeren skal føre ballen fra den ene siden til den andre, mens de har kontroll på ballen. Cowboyene skal prøve å skyte ballen slik at indianerne mister kontroll på ballen. Skjer dette blir de en del av cowboyene. Sistemann som er igjen av indianerne vinner.

 

Dette hjelper barna med å få en bedre ballkontroll, raske fotbevegelser med ball, erfaring med å verne og skjerme ball, fartstilpasning med ball og lure motspillere med veivalg.

 

 

20 min

Avslutning

Kamp

 

Jeg må se an litt med tanke på hvor mange spillere det er, men jeg skal arrangere kamp med spill på småmål. Spillerne skal prøve å ta med seg det de har lært tidligere under treningen i kampen.

 

For at barna skal lære skikkelig det de har gjort tidligere skal de ta med seg det ut i spill. Dette skall jeg minne de på underveis. Spill øker også motivasjonen mye, så barna vil bli slitene og interessert i å gi alt.

 

1 kommentar:

  1. økta gikk veldig fint, var bare med som hjelpetrener i dag. så hadde ingen av øvelsene som var skrevet opp på øktplanen. Jeg skal begynnne fra og med neste uke å styre økta. Det var gøy å bli introdusert til gutta og bli kjent med de.

    SvarSlett