Aktive Lokalsamfunn

søndag 24. oktober 2021

 

Øktplan G06 fotball mandag uke 43

Dagens aktivitet: fotball

Navn: Maxim

Klasse: 3IDA

Mål for økten: bli kjent med nivået til spillerne med ulike øvelser

 

 

 

Varighet

Hva:

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

15 min

-skadefri

-øvelser i sirkel

- Skadefri blir utført ved at spillerne lager 2 rekker. De jogger etter hverandre med gitte øvelser til en gitt lengde. Øvelsene kan være høye kneløft, sparke rumpa, jogge sidelengs, indianer, brazilianer, sparke høyt, rotasjon av hofteleddsbøyeren, sprinter osv

 

-øvelser i sirkel blir utført ved at halvparten av spillerne står rundt midtsirkelen med ballen som de spiller til resten av spillerne på ulike øvelser. Resten av spillerne er inne i sirkelen og gjør ulike øvelser. Noen av øvelsene kan være å få en pasning, og spillene den tilbake med høyre og venstre fot. Dempe ballen med en kroppsdel, spille den tilbake. Få en høy ball og heade den tilbake. Få ballen, og fort spille til en av de andre rundt sirkelen.

Skadefri er for å gjøre spillerne varme og klare for mer intensiv trening.

 

Øvelser i sirkel er for å få ballfølelse og det er også for å trene på teknikk på ulike øvelser.

Hoveddel

50 minutter

-possesion

-1v1

-avlsutning med innlegg

 

-        Possesion foregår ved å dele spillerne inn i 2 lag. Lagene går inn i en firkant jeg har satt opp. Målet er at det ene laget skal holde på ballen så lenge som mulig mens det andre laget skal vinne ballen. Målet er å få raske pasninger, og gode bevegelser for å få flyt i spillet.

-        1v1 foregår i en liten bane der den forsvarende spilleren spiller ballen til den angripende, den angripende har som mål å komme seg forbi den forsvarende spilleren så fort som mulig og føre ballen over den andre linja for å vinne. Forsvarende spiller skal da hindre den angripende spilleren å komme seg forbi. Spillerne bytter på å være forsvar og angrip.

-        Avslutning med innlegg har tre grupper. Den første gruppen til venstre skal føre ballen fremover, krysse innover og skyte rett utenfor 16 meteren. Deretter skal gruppa i midten spille en pasning til den som akkurat har skutt, ballen skal da bli lagt opp rett utenfor 16-meteren så skal spilleren fra midten komme løpende og skyte på første touch. Samtidig som den i midten skyter, skal en spiller fra gruppa på høyre side løpe langs banen og ta et innlegg ca 5 meter fra dødlinja til de 2 som akkurat har skutt.

Possesion er for å gjøre spillerne bedre på raskt spill, flyt i spillet og gode bevegelser. Det laget uten ball skal fokusere på organisert forsvar og vinne ballen så fort som mulig.

 

1v1 er for å lære spillerne om raskt angrep og forsvar. Angrep spilleren skal komme seg så fort som mulig rundt forvarende spiller. Den forsvarende skal få vekk ballen så angripspilleren ikke kommer seg forbi.

 

Avslutning med innlegg er for å trene på ulike situasjoner i et angrepsspill. Man trener da på å avslutte etter et løp, avslutte på første touch, og avslutte på innlegg.

Avslutning

25 minutter

-kamp

Som avslutning deler jeg laget opp i 2 lag som spiller mot hverandre. De skal da fokusere på det de akkurat har trent på, skudd, skudd på første, forsvar, raskt angrep, raske pasninger og organisert forsvar.

Kamp er for å se om øvelsene spillerne akkurat har gjennomført har fungert og se om de kan ta det med inn i spillsitusjoner.

1 kommentar:

  1. økten gikk ganske bra. fikk gjennomgå alle øvelsene jeg skulle og fikk sett nivået flere av spillerne ligger på. kan ut ifra denne første økten se hva vi bør fokusere mer på videre.

    SvarSlett