Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 26. oktober 2021

Økt 3, uke 43, Skrim fotball g 2013 Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

17:30-18:30 27.10.2021

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål

Mål

Påvirke elevenes ballkontroll ved hjelp av ulike former for stafetter

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

motode

 

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

 

Doktorsisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den som blir tatt, blir syk og legger seg ned. To stykker må komme og bære henne til sykehuset (som er et avtalt område i rommet) for at hun skal bli fri igjen. Man kan ikke tas så lenge man er i ferd med å befri noen andre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

Vise og forklare

 

 

20 min

Hoveddel

 

 Stafetter

 

1.       Tunnelstafett.

Del deltakerne i to eller flere lag. Deltakerne skal stå i kø med beina i fra hverandre. En ball sendes mellom bena ned til siste mann i køen. Personen kryper så mellom bena og stiller seg først i køen. Sender så ballen ned igjen, og samme ring gjentas til den som startet leken igjen står først.

 

2.       kjegle stafett med ball.

Deler gruppa i 2. Jeg plasserer kjegler foran de med ca. 3 m mellom rom. Eleven skal føre ballen mellom kjeglene sikk sakk og tilbake, før de bytter med nestemann. Man er ferdig når hele gruppen har gjennomført.

 

3.       kjeglestafett uten ball.

Bruker kjeglene fra forrige øvelse. Nå skal barnet løpe opp til første kjegle og ned igjen, deretter opp til neste kjegle og ned igjen. Når barnet har løpt opp og ned fra alle kjeglene er det neste mann sin tur. Man er ferdig når alle på gruppa har løpt.

 

4.       tjukkas stafett.

Deler gruppa i to. hver gruppe får en tjukkas. Gruppa skal flytte tjukkasen fra den ene siden av rommet til den andre ved å hoppe på tjukkasen. Det er førstemann mellom lagene.

 

Stafett er en treningsform som er motiverende og skaper vinnelyst. Ved å bytte på stafettene blir det heller ikke ensformig og kjedelig. Dette er stafetter hvor man får brukt hele kroppen og er god trening for barna.  

 

Vise og forklare

 

20 min

Avslutning

Hjørnefotball

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt.

 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt læring/ vise og forklare

 

1 kommentar:

  1. denne økten gikk veldig bra. gutta var lettere å kontrollere enn vanlig, og økta gikk effektivt o bra

    SvarSlett