Aktive Lokalsamfunn

mandag 18. oktober 2021

Øktplan uke 42, IL bever'n skiskyting 13-16

 Navn: Konstanse                          Uke 42                                                 Klasse 3IDB

Mål: Målet er å bli tryggere og raskere på standplass.

Ferdighetsmål: Ha en mer effektiv standplass drill.        

 

 

 

Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode

Oppvarming: 30 min

 

 

5 min:

Gjennomgang av sikkerhetsregler.

 

25 min:

Innskyting, ved hjelp av rolig komb.

 

Innskyting foregår sånn at det blir skutt 2 serier i 1 papp blink mellom hver serie skal det løpes en runde rundt banen i lavt tempo. Når alle har skutt 2 serier går alle sammen frem for å se hvordan det har gått. Det vil bli gitt tilbakemelding av skru. Det vil så bli løpt enda en runde før det blir skutt i en ny pappskive. Igjen går vi frem og ser om det skal stilles. Når alle er innskutt, starter hoveddelen.

For å få en oppfriskning i hva sikkerhetsreglene er, siden det er lenge siden denne gruppa har hatt fellestrening på standplass

 

Det er viktig å skyte inn våpenet sitt for å kunne skyte mest mulig nøyaktig. Det vil være forskjeller på hvor mye ute av stilling som våpenet vil være fra gang til gang. Det er viktig å kombinere dette med litt bevegelse for å holde seg varme siden det å være på standplass kan bli kaldt i lengden. Når man varmer opp, vil man også unngå skader og få en større treningslyst.

Oppgavestyrt metode

 

Vis og forklar

 

Hoveddel: 50 min

 

Ett skudds drill: 20 min

 

Rolg komb 10 min

 

Lang stafett: 15 min

 

Jeg vil bruke vise og forklare metode på alle de forskjellige øvelsene.

 

1 skuddsdrill brukes 2 magasiner som veksles på etter hver runde hvor det skytes 1 skudd. Dette gjøres 10 ganger.

 

Rolig komb jogger man en kort runde rolig mellom ver av seriene

 

 

Lang staffet er en helt vanlig staffet med en litt lange runder.

Her vil utøverne bli bedre på en rask drill ved at vi trener på enkeltskudd. I tillegg vil de bli bedre i skiskyting uten at de selv tenker over det. Måten dette gjøres på er da at den aerobe biten blir betydelig morsommere enn den som vanligvis blir utført via jogg eller lignende. Det er fortsatt standplass som er hovedfokuset når man er på skiskytter treninger og her får man en god mulighet til å bli bedre med litt puls.gjennom stafett med lange runder

Rolig komb kan komme jeg også velge å ta inn mellom 1skudds drillen vis utøverne blir veldig kalde.

Vis og forklar

Avslutning: 10 min


Skytedueller

Alle står bak en linje og når jeg sier ill, går alle frem og skyter 5 skudd. Vis man treffer 5 vinner man selv om andre er ferdig før deg, vis man bommer må man ta 5 pushups per bom

Dette er en fin måte å avslutte økten på fordi man trener de tekniske ferdighetene til utøverne og jeg vil kunne kartlegge hvordan vi ligger ann og hva som må trenes på videre.

Vis og forklar

 

1 kommentar:

  1. Jeg synes opplegget ble bra i forhold til tid. jeg endret litt på skyteduellen med å ta en enkeltskudd stafett. Det gjorde jeg for å inn litt mer enkeltskudd og når det var stafett så måtte de jobbe med å få opp tempoet på drillen. Innskytingen ble litt uryddig siden noen skrudde feil vei, som gjorde at jeg måtte splitte gruppa sånn at alle fikk skytett inn, da startet jeg med litt rolig komb for de som var ferdig med å skyte inn, til alle var ferdig

    SvarSlett