Aktive Lokalsamfunn

søndag 31. oktober 2021

Økt 4, uke 44, IL Bevern Langrenn, Vegard

 

Øktplan nr 4

 

 

 

 

 

Navn: Vegard Holm Johannesen

Dato: 1.11.2021

 

 

Målgruppe: 9-10 i Bevern

Utsyr:

 

 

Periodemål: Påvirke barnas koordinasjon gjennom lek og aktiviteter.

 

Mål for økten: Påvirke de koordinative ferdighetene til barna gjennom lek og diverse øvelser

 

 

 

 

 

Varighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering/metode)

 

Hvorfor (begrunnelse)

Hjelpetrener

Oppvarming:

15 min

5 min: Stein saks papirleken.

Barna løper rundt, og finner en annen de kan ta stein, saks og papir med. Taperen må stille seg bak vinneren, og heie ved å si navnet, f. eks. «Vegard! Vegard!». Deretter skal de to finne en annen «vinner» å ta stein, saks, papir med. Taperen og alle bak den, må gå bak vinneren og rope navnet til vinneren. Slik fortsetter det til det kun er en vinner.

 

10 min: Dansesisten

2 som har den. Hvis man blir tatt må man gjøre en dansebevegelse til noen kommer og "redder" deg med å gjøre den samme bevegelsen.

Vise og forklare: Barna har lekt leken før, men jeg forklarer kjapt og setter i gang så det ikke blir kaldt.

 

Vise og forklare-metoden: Barna har lekt leken før, men jeg forklarer raskt.

 

Kjegler

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjegler og vester

Dette er for å komme i gang med økta, og ha det gøy gjennom

Hjelpe til å samle barna i starte, være med på lekene.

Hoveddel:

40 min

15 min: Snipp og snapp

Barna står rygg til rygg og reagerer på  at jeg sier snipp snapp eller snute. Dersom jeg sier snipp, løper snipp over til siden de skal være på. Snapp prøver å ta snipp og motsatt. Snute står de stille.

 

 

 

10 min: dansk stikkball

Foregår innenfor avgrenset område, tre skritt, hode er fritt. Må løpe en runde når de blir skutt. Til slutt har vi konkurranse om hvem som klarer å stå igjen til slutt. De som blir skutt får drikkepause, evt finner jeg på en aktvitiet.

 

 

15 min:  Kanonball

Deler inn i to lag, barna velger en konge. Hode er fritt, konge har tre liv, dersom man blir skutt må man gå over til kongen sin og skyte seg fri.

                                                            

Vise og forklare-metoden: Forklarer barna hvordan leken fungerer, og viser med enten frivillige eller hjelpetrener.

 

 

Vise og forklare medtoden: Mange har vært med på leken før, forklarer og viser reglene.

 

 

 

 

 

Vise og forklare-metoden: denne leken kan være vanskelig så jeg skal forklare reglene veldig nøye. Vet ikke om noen har lekt den før.

Kjegler for å markere midten og linjen de skal løpe over.

 

 

 

Kjegler for å markere område, kjegler de skal løpe rundt, baller

 

 

 

 

Kjegler, baller 

 Dette er for å trene på den koordinative egenskapen reaksjon.

 

 

 

Dette er for å trene på øye-hånd koordinasjon, romorientering og tilpasset kraftinnsats.

 

Dette er for å trene på romorientering, krafttilpasning og øye hånd og øye fot koordinasjon.

Hjelpetrener hjelper barna å følge med, blir med på leken.

Avslutning:

5 min

5 min rolig tøying:

*Knestrekker

*knebøyer

*hoftebøyer

*Skulderledd

  Apemetoden og forklare-metoden: Barna gjør øvelsene som jeg gjør mens jeg forklarer hva som er viktig i øvelsene. 

 

Dette er for å frigjøre spenninger i musklene.

Også for å få blodgjennomstrømning.

 Er med i ringen og tøyer.

1 kommentar:

  1. Denne økta ble noe påvirket av at det var litt styr med lys på stadion og lysløypa. Dette førte til at jeg hadde problemer med å samle gruppa og få igang økta. Det tok litt tid før lyset kom tilbake. Neste gang bør jeg forsøke å samle gruppa når det er mørkt, til tross for at det kan være vanskelig. Resten av økta gikk greit, men rakk ikke å kjøre kanonball fordi vi fikk dårlig tid. Ellers var økta bra.

    SvarSlett