Aktive Lokalsamfunn

mandag 25. oktober 2021

Økt 3, uke 43, IL beveren langrenn 6-8år, Selma

 

Øktplan nr. 3

Navn: Selma Høivold

Dato: 25.10.2021

Varighet: 60min

 

Målgruppe: Langrenn 6-8år

Utstyr: 4 kjegler

 

Periodemål: Ha det gøy, skape trygt miljø i gruppa

Mål for økta: Gjennomføre terrengløp

Holdningsmål: Barna hører på beskje
dene jeg gir og er positive

Ferdighetsmål: Lære å fordele kreftene siden ved å oppleve hvordan kroppen blir fort sliten hvis de starter for hardt

 

Kunnskapsmål: Lære at det ikke alltid er lurt å starte så fort man kan


 

Varighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering/metode)

Hvorfor (begrunnelse)

Hjelpetrenere

Oppvarming

 

Tid: 30 min

3 min: Skrive ned alle som er tilstede

 

20min: gå igjennom løypa

 Ekstra: sisten med navn

 

 

Alle steller seg i en ring og sier «ja» hvis vi leser opp navnet deres 

 

Gå/løpe gjennom løypa. Fortelle barna litt om hva som er viktig i et terrengløp.

 

Hvis det blir litt ekstra tid før start så tar vi sisten med navn. Sisten med navn. Denne type sisten foregår som vanlig sisten (noen "har den" og prøver å ta noen andre ved å ta på dem, og gjør da at den andre personen "har den"). Det eneste som er forskjellig er at nåe noen skal ta noen andre må barnet si sit egent navn og navnet på den personen den tar for at det skal være gokjent.


Metode: oppdagende læring

 

- Barna blir enda bedre kjent og mer tygge på hverandre

-Øke kroppstemperaturen

 

-Øke bevegelighet i ledd og muskulatur

 

-Minker sjansen å få skade i hoveddelen

-Øke intensiteten

-Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos barna

-Lærer hverandres navn

 

Skrive ned de som er tilstede

 

Passer på at alle blir inkludert og sett

 

Passe på at alt går som det skal

 

 

Hoveddel

 

Tid: 20 min

Løpe terrengløypa 

 

 

  

 Alla barna skal løpe terrengløypa vi har gått igjennom

-Øke motivasjon, føle at det er gøy

 

-Skape aktivitet og utfordre barnas hurtighet og reaksjonstid.

 

Hjelpe til så alle gjennomfører 

Passe på at ingen skader seg

 

 

2 kommentarer:

  1. I dag var det terrengløp. Vi starta med å jogge rolig gjennom løypa, hvor jeg stoppet gruppa noen steder underveis for å forklare hvor de skulle løpe. Etter vi hadde jogget gjennom løypa en gang var barna allerede ganske slitene, så da lot jeg de ta en liten pustepause før løpet. Selve løpet gikk også bra. Jeg sa på starten av løpet at jeg skulle løpe først så hvis de var usikre på hvor de skulle løpe, så kunne de bare følge etter meg. Dette ble ikke tilfølge siden to av barna ville holde meg i hendene, og dette førte til at jeg måtte løpe i de barnas tempo. Løpet gikk bra fordet og alle kom seg i mål med litt "heiing" inn mot mål. I starten av denne økta sa jeg til barna at hvis de hørte jeg begynte å telle ned fra 5, så skulle de kjappest mulig komme og stille seg i en sirkel rundt meg. Denne metoden for å samle barna fikk jeg god bruk for og funket veldig bra. Til neste gang kan jeg være enda mer opmerksom på de barna som havner litt bak eller vedsidenav og jeg kan også prøve å lære enda flere navn, så barna føler seg sett.

    SvarSlett
  2. Oppmøte økt 3: (20 barn)
    Milla, Matheo, Selma, Thomas, Johanna, Kasper, Mathilde, Øyvind, Owen, Finn, Amanda, Anna, Ask, Emilian, Ingebjørg, Ingeborg, Kacper, Mathilde, Sondre, Thomas

    SvarSlett