Aktive Lokalsamfunn

onsdag 27. oktober 2021

Økt 2, Uke 43, IL Bevern skiskyting, Mari Øverby

Øktplan uke 43

Navn: Mari Øverby

Klasse: 3IDB

Idrett: Skiskyting

Gruppe: 10-12år

Varighet: 1time – 1,5time

Utstyr: kjegler, våpen

Dato for gjennomføring: 28. oktober 2021

Sted: Skytebanen i Bevergrenda

Periodemål: Bli tryggere og sikrere på standplass både med og uten høy puls

Mål for økta: Påvirke utøvernes hurtighet og føre til at de blir trygger på standplass

Holdningsmål: Høre på mine beskjeder og gjøre aktivitetene jeg har planlagt

Ferdighetsmål: Mestre øvelsene på standplass og i løypa samtidig som vi har det gøy:)

Kunnskapsmål: Få kunnskap om nye måter å trene på og teste nye skytekonkurranser

Varighet

Hva (innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode / merknad

30min

 

10min

 

20min

 

Oppvarming:

 

Rolig løping

 

Innskyting

 

 

 

Innskyting blir gjennomført på den måten at de skyter en serie på papp. Deretter løper alle sammen frem til blinkene for å se hvordan det gikk. Så stiller de som trenger og stille og alle skyter en serie til. Så løper vi frem til blinkene en gang til. Om det blir nødvendig skyter de en serie til.

Siden skiskyttertreningen for 10-12 starter før skiskytterskolen er ferdig med sin trening løper jeg en runde med gruppa i lysløypa, mens de andre blir ferdige. Det er ikke nok blinker til at begge grupper kan skyte samtidig.

 

Oppvarming kan øke motivasjon, treningslyst og gjøre at man unngår skader.

 

Vis og forklar

30min

 

20min

 

10min

 

Hoveddel:

 

Hurtighetskomb

 

Stafett

Hurtighetskomb:

Jeg setter opp en runde de skal løpe og inni ned runden er det et markert område som det skal løpes fort. De første rundene løper de stigningsdrag og de siste løper de alt de har fra start til mål. Resten av runden løpes rolig og mellom hver runde skyter de en serie.

 

Stafett:

Jeg deler inn i lag under stafetten sånn at det blir 2 på hvert lag. Jeg setter opp en liten runde de løper før de skyter en serie. Hvis de bommer må de inn i strafferunden. 2 etapper hver.

 

 

 

Hurtighetskomb:

Dette er en fin måte å få opp pulsen litt før skyting for de skyter. Vanligvis skyter de med lav puls og det er veldig mye enklere, så dette er godt trening.

For å holde motivasjonen oppe for utøverne er det viktig å trene variert. Derfor er økta i dag hurtighet

Stafett:

Når det er to og to på hvert lag blir det mer aktivisering og mindre stilleståing.

Stafett er også en fin måte å konkurrere mot de andre på. De blir også litt stresset og pulsen øker. Dette er god trening før vinteren

 

 

 

Vis og forklar

 

10 til 15min

 

 

 

Avslutning:

 

Skytekonkurranse

 

2 Skytekonkurranser:

 -Alle står ett par meter bak matta si (på en linje). De skal skyte fem skudd når jeg sier «ild». Hvis de bommer må de ta 5 pushups per bom. Første som er ferdig vinner.

 -Alle legger seg ned på matta og i skytestilling. Når alle er klare til å skyte starter konkurransen. Jeg sier ulike skivenummer og når jeg sier deres skal de trekke av så fort som mulig. Målet er å treffe flest mulig blinker og klare å trekke av akkurat når jeg sier deres skivenummer

 

Skytekonkurransene:

Dette er en gøy måte for barna å avslutte treningen på. De får trent på å gjøre skytinga fort og jeg får se hva som de trener å trene mer på.

 

Den andre skytekonkurransen er en bra konsentrasjonsøvelse. De må ligge lenge og sikte på blinken.

 

 

 

Vis og forklar

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar