Aktive Lokalsamfunn

onsdag 20. oktober 2021

Uke 42

Øktplan uke 42

Navn: Mari Øverby

Klasse: 3IDB

Idrett: Skiskyting

Dato for gjennomføring: 21. oktober 2021

Mål: Komme i gang med skiskyttersesongen på en trygg måte ved hjelp av lek og kjente øvelser

Varighet (tid)

Hva (innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode / merknad

30min

 

5min

 

 

25min

Oppvarming

 

Litt gjennomgang av sikkerhet

 

Kombinasjon av innskyting og løping (komb)

Jeg forklarer sikkerhetsreglene og viser dem en plakat med regler alle må følge.

 

Innskyting blir gjennomført på den måten at de skyter en serie på papp. Deretter løper de en runde rundt banen i rolig tempo. Så skyter de en serie til på samme blink. Så går alle sammen frem til blinkene for å se hvordan det gikk og om vi skal stille noe på siktene. Så løper de en rolig runde til rundt banen. Om det blir nødvendig skyter de en serie til.

Dette er første treningen i år så det er viktig å friske opp litt sikkerhetsregler.

 

Innskyting er viktig for å kunne skyte inn våpenet sitt. Blir ikke dette gjort vil ikke gjennomføringen på resten av treningen vil være mest mulig nøyaktig. For at ingen skal begynne å fryse så løper vi rundt banen og frem til blinkene.

 

Oppvarming kan også øke motivasjon, treningslyst og gjøre at man unngår skader.

 

Vis og forklar

45min

 

25min

 

 

 

15min

 

 

Hoveddel:

 

Rolig komb (løping og skyting)

 

Stafetter

 

 

 

Rolig komb:

Det skjer litt på samme måte som under oppvarming. De løper en runde rundt banen og så skyter de. Det er litt ulikt hvor raske de er så de skyter 4-5serier.

 

Stafett:

Jeg deler inn i lag under stafetten sånn at det blir 2 på hvert lag. Jeg setter opp en liten runde de løper før de skyter en serie. Hvis de bommer må de inn i strafferunden. 2 etapper hver.

 

 

 

Under rolig komb får jeg mulighet til å hjelpe utøverne en og en. Jeg kan gi skytetips og teknikktips. Dette er også god trening for å få skytinga litt mer automatisert igjen. Det er nok en stund siden sist folk har skutt.

 

Stafett:

Når det er to og to på hvert lag blir det mer aktivisering og mindre stilleståing.

Stafett er også en fin måte å konkurrere mot de andre på. De blir også litt stresset og pulsen øker. Dette er god trening før vinteren

 

Hovedfokuset på skiskyttertrening er skyting og det får vi gjort mye av under disse øvelsene.

 

 

 

Vis og forklar

15min

Avslutning

Skytekonkurranse:

Alle står ett per meter bak matta si (på en linje). De skal skyte fem skudd når jeg sier «ild». Hvis de bommer må de ta 5 pushups per bom. Første som er ferdig vinner.

 

En annen skytekonkurranse:

Alle legger seg ned på matta og i skytestilling. Når alle er klare til å skyte starter konkurransen. Jeg sier ulike skivenummer og når jeg sier deres skal de trekke av så fort som mulig. Målet er å treffe flest mulig blinker.

Skytekonkurransen:

Dette er en gøy måte for barna å avslutte treningen på. De får trent på å gjøre skytinga fort og jeg får se hva som de trener å trene mer på.

 

Den andre skytekonkurransen er en bra konsentrasjonsøvelse. De må ligge lenge og sikte på blinken.

 

Vis og forklar

 

1 kommentar:

  1. Jeg syntes at treningen gikk ganske bra. Jeg må bli litt bedre på å sette dem igang fortere. Det er en del prating og forstyrrelser så det tar litt tid å sette igang aktivitetene, men ellers gikk det gange bra. Vi rakk ikke siste skytekonkurransen pga brukte ekstra tid på innskyting, men alt i alt en bra økt.

    SvarSlett