Aktive Lokalsamfunn

onsdag 27. oktober 2021

 Øktplan 2, uke 43, Eagles hiphop junior

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Dansesisten med stikkball, 10 min

-       Kun tre skritt med ballen

-       blir man tatt må man utføre en dansebevegelse

-       For å bli satt fri må noen andre gjøre dansebevegelsen med deg

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Dansesisten med stikkball syntes utøverne er en veldig gøy samtidig som de blir varme. De får også utfordret seg til å finne på dansetrinn selv. 

1,5 time

Hoveddel

-       Lære bort to firer overganger, 20 min

-       gå nøye gjennom breakedel og pirke på småfeil, 25 min

-       gå gjennom footwork og pirke på småfeil, 25 min

-       Drikkepause, 2 min

-       Bootcamp styrke på hele overkroppen, 3 runder, 15 min

- 4 stasjoner

- 10x jumpingjacks, 8x hoppesquats,  10x utfall, 20x moutainclimbers

-       Drikkepause 2 min

-       Kjøre rutina fullt, 15 min

 

Jeg skal lære bort to firere med overgang til ny plassering. 

Gå nøye gjennom hver eneste bevegelse i både breakedel og footwork delen fordi det er de mest avanserte delene av rutina, men også det som kan gi mest poeng på scoresheet. Derfor må det jobbes med å pirkes masse på slik at alt blir gjort riktig og synkront. 

Styrke velger jeg å ta før vi skal kjøre rutina fullt fordi utøverne skal øve på å pushe seg selv gjennom rutina selvom de er litt slitne. Jeg valgte øvelser som gir litt høy puls. På slutten kjøres rutina fullt ca 5 ganger hvor uttrykk og sterke bevegelser er fokuset. 

15 min

Avslutning 

-       Drikkepause 2 min

-       Avslutter med bevegelighetsdans 10 min

På slutten har jeg en slags dans med ulike øvelser som jobber med bevegelighet på mange ulike deler av kroppen. Det er både yogaøvelser, tøyeøvelser og avslapningsøvelser. Denne utføres to ganger. 

1 kommentar:

  1. Fin øktplan med motiverende og morsomme øvelser, Andrea. Husk å legge inn mål for økta, samt hvilke metoder du bruker.

    Husk også å reflektere over økta her i etterkant.

    SvarSlett