Aktive Lokalsamfunn

torsdag 21. oktober 2021

uke 42, Cheerdance

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Dansesisten med stikkball, 10 min

-       Kun tre skritt med ballen

-       blir man tatt må man utføre en dansebevegelse

-       For å bli satt fri må noen andre gjøre dansebevegelsen med deg

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Dansesisten med stikkball syntes utøverne er en veldig gøy samtidig som de blir varme. De får også utfordret seg til å finne på dansetrinn selv. 

1,5 time

Hoveddel

-       Gå gjennom hele rutina del for del, 15 min

-       Gå gjennom plasseringer, 10 min

-       Drikkepause 1 min

-       Dele opp utøverne i mindre grupper på 5 og 5, dele opp dansen i 2, og danse for hverandre, 30 min

-       Drikkepause 1 min

 

-       Øve på hodestift, 30 min

 

-       Drikkepause, 1 min

-       Kjøre rutina fullt, 15 min

 

Vi deler opp dansen i ulike deler hvor vi går gjennom alle trinn og hvordan de utføres slik at utøverne utfører alt riktig, og ikke er usikre på dansen.

 Etter dette går vi gjennom alle plasseringene del for del i dansen slik at alle vet hvor de står og hvor de skal forflytte seg i rutina.

Jeg velger å dele opp rutina i 5 deler fordi rutina består av 5 ulike dansestiler. Da får utøverne sett på hverandre og komme med tilbakemeldinger, samt lære av å se på de andre utøverne og hvordan de utfører det. 

I dansen er det et triks kalt hodestiften, og det utføres ved at man tar sats hvor man lander på hodet og skyter fra med armene slik at det blir en stift. Jeg skal gå grundig gjennom teknikken helt fra start slik at de som ikke har gjort dette før vet hvordan det skal utføres. 

På slutten skal rutina kjøres fullt ut ca 5 ganger. dette er en øvelse mot konkurransen som er om 4 uker. Utøverne må bli vandt til å danse selv om de er slitne, og fullføre alle bevegelser og elementer. 

 

15 min

Avslutning 

-       Drikkepause 2 min

-       Avslutter med bevegelighetsdans 10 min

På slutten har jeg en slags dans med ulike øvelser som jobber med bevegelighet på mange ulike deler av kroppen. Det er både yogaøvelser, tøyeøvelser og avslapningsøvelser. Denne utføres to ganger. 


1 kommentar:

  1. God øktplan, Andrea. Savner imidlertid mål for økta, samt info om aldersgruppe, tid/sted. Husk også å reflektere over økta i etterkant.

    SvarSlett