Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. januar 2018

Variasjon over progresjon

Etter samtale med Damien har vi kommet fram til at jeg kommer til å fokusere på variasjon i øktene (som man kan se i periodeplanen) istedenfor progresjon (fysiske egenskaper). Gruppa jeg har hatt til nå er en godt sammensatt gruppe med ulike forutsetninger, og jeg har derfor styrt unna aktiviteter som involverer ball, og jeg har bevisst hatt fokus på mestring og glede. Det er klart de fysiske egenskapene blir stimulert, men det er vanskelig å skulle sette opp et opplegg som skal fokusere på det over lengre tid - jeg har heller hatt fokus på en og en økt, og variere for at gruppa skal kunne henge med og ha det gøy.

Jeg kommer derfor til å ha flere ulike økter med ulike mål og som trener og påvirker ulike fysiske egenskaper, og prøver ut litt styrke for å se hvordan de responderer på det.

Jeg har imidlertid sett stor progresjon på oppførsel og på engasjement, og det er veldig fint å se. De vet hva de skal når de kommer inn, og de vet at de skal høre etter og gjøre som de skal. Etter hvert er det enklere å ta hensyn til hver enkelt da jeg vet at det kan være plager eller forutsetninger som ikke stemmer helt med aktiviteten. Jeg er spent på hvordan gruppa utvikler seg videre nå etter jul, og vi skal prøve flere nye aktiviteter, men også holde fast ved flere vi har brukt før. De øktene som har gått veldig bra prøver vi oss også igjen på, og det lurer vel en Tarzan-sisten etter hvert igjen om de gjør som de skal - det håper jeg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar