Aktive Lokalsamfunn

mandag 29. januar 2018

Øktplan SFO 29.01.18

Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 29.01.2017

Mål: Elevene skal forbedre styrke gjennom motiverende leik
Ferdighetsmål: Forbedre den helkroppslige styrken.
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære hvorfor de trenger muskulær styrke og hvordan de kan forbedre den.
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som de finner som motiverende og morsomme, i tillegg til at de utfordrer de overnevnte fysiske egenskapene.
Notat: På grunn av ankelskaden vil jeg ikke delta i noen av øvelsene her.

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Gir en high five til alle på vei inn i salen og samle de på scena
For at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
20
min
Hauk og due hardcore
På den ene siden av dette området står duemor og roper sine duebarn til seg. På den andre siden står duebarna. De skal prøve å krabbe over området til duemor. Men på området er det en eller flere hauker som kan ta duabarna. Hvis ett eller flere duebarn blir tatt, går de over til å bli hauker slik at det blir fler og fler hauker og færre og færre duebarn. Haukene skal også krabbe.

For at duebarna skal bli tatt. må haukene klare å legge de i bakken og få snudd de over på rygg med begge skuldrene nede i matta.

Det er lov for haukene å samarbeide om å få tatt ett eller flere av duebarna.
Dette er en øvelse jeg har hatt med de før og jeg veit de liker den. Den utfordrer styrken til elevene når de skal ha motstanderne rundt på ryggen, og samtidig samarbeidsevnen, som er en viktig egenskap.
Vis og forklar
10 min
Stafett
Deler opp i lag på 3-4 personer. Kjører først stafett med trillebår hvor alle skal være trillebår en gang, og første lag som gjennomfører det vinner. Neste stafett er bæremeis, hvor hver elev skal bæres over banen en gang hver.
Disse er begge øvelser som kommer til å utfordre elevenes styrke i bein og kjernemuskulatur, store og viktige muskelgrupper.
Vis og forklar
20 min
Stikkball
Elevene spiller alle mot alle med to-tre baller. Når de blir skutt må de gjøre styrkeøvelser som planke, pushups, situps, froskehopp.
Denne er en svært populær øvelse som vil være motiverende for elevene. Jeg har også tidligere hatt stor suksess med å inkludere styrkeøvelser ettersom at de liker å vise frem hva de klarer. Dette skaper stor glede hos elevene
Vis og forklar
5 min
Oppsummering
Samler elevene på scena og gjennomgår dagens økt. Hører hva som var bra og hva de ikke likte. Spørre om det er noen leiker de kunne tenke seg til seinere.
Det er viktig med en slik evaluering for at de skal føle seg tatt vare på, og få innflytelse i det vi driver med. Det sørger for god motivasjon og at de får fortrolighet til meg


1 kommentar:

  1. Hadde litt problemer med stafetten i dag, ettersom at noen av elevene nektet å bæres, eller gå som trillebår. Antar at dette er på grunn av frykt for å falle og fordi de ikke klarer det og er redde for å feile. Forsøkte å snakke med de om hvordan man trenger å utfordre seg for å bli bedre, men ikke alle var like motagelig for det. Bortsett fra dette gikk økta bra.

    SvarSlett