Aktive Lokalsamfunn

mandag 22. januar 2018

Raumyr SFO, uke 4

Navn: Josefine Grantangen
Dato: 22.01.2018
Gruppe: 3. klasse, 9-10år
Sted: Raumyr skole
Tid: 14:00 – 15:00
Kommentar: Samarbeid, fokus på trivsel. Fokus på aktivisering, med litt lett styrke og bevegelighet gjennom lek aktiviteter.

Utstyr: Baller, haler, madrass, vester


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor

10min
Oppvarming:
Rødt og grønt lys

Det er et «lys», lyset skal snu seg rundt og bestemme hvem som har beveget på seg. «Resten» skal stå på andre siden av hallen forhold til lyset. Deres jobb er å komme seg over hallen forbi lyset uten å bli sett. Hvis man blir sett av lyset, så må man tilbake til start. Man kan bevege seg når lyset er «grønt» (personen har ryggen til). Når lyset er rødt(personen ser på resten) så må man stå i ro.

Rolig oppvarming

Få barnas oppmerksomhet


3x 5min
10min10min
Hoveddel:

Nappe hale
BasillenStikkball 2.0
Alle får utdelt en hale. Halen skal festes bak på rompa. Det er om å ta så mange haler man klarer før tiden er ute


Det er en eller to som «har Basillen». Hvis man blir tatt så må man ligge stille. De som er «fri» de må dra de «syke» til sykehuset som er en madrass. Og da er de frie igjen. Man kan ikke bli tatt når man frakter noen.

Vanlig stikkball der. Alle mot alle. Det er om å skyte flest mulig. Hvis du blir skutt så må du sette deg ned på rompa. Hvis du får tak i en ball så kan du kaste den til en annen sittende og hvis de tar imot så er du fri. Så er du tilbake til vanlig stående stikkball. Hode telles, så lenge man ikke får vondt.
 Samarbeidsevne og litt enkel styrke

Ubestemt
Avslutning
Stikkball
 Det er en ball. Alle mot alle. Det er om å skyte flest mulig. Hvis du blir skutt så må du vente til skyteren din blir skutt før du kan gå ut igjen.

Tar en felles avslutning med alle de barna som blir igjen til slutten.

2 kommentarer:

  1. tror det var mange som var slitne for alle lekene var fulle av små diskusjoner. så de første lekene funket ikke så bra, men når vi kom til stikkball så gikk det bra, flere var med. "rødt og grønt lys", dagens nye lek, den funket bra når jeg selv sto å var lyset, men når barna fikk lov så funket det ikke like bra. i alt var det en litt dårlig time, men tror ikke det var på grunn av lekene, for de begynte å klage før jeg introduserte dem.

    SvarSlett
  2. Fin refleksjon - dagsformen til ungene har nok mye å si for gjennomføringen av timen. Det er da fint at du overtar rollen som lys, og leder leiken videre.
    Til en annen gang kan du se om det kanskje er lurt å ta rødt og grønt lys litt senere i timen, og leiker der de er i mye aktivitet først, og uten at de har tid til å diskutere.

    SvarSlett