Aktive Lokalsamfunn

mandag 15. januar 2018

SFO Raumyr, uke 3

Navn: Josefine Grantangen
Dato: 15.01.18
Gruppe: 3. klasse, 9-10år
Sted: Raumyr skole
Tid: 14:00 – 15:00
Kommentar: fokuserer litt ekstra på samarbeidsevnen.

Utstyr: bind for øynene, ball, benkerTid
Hva
Hvordan
Hvorfor

10min
Oppvarming:
Streksisten

Sisten med bruk av kun de strekene som er på bakken. Det er krevende så de må antageligvis gå fort, i stedet for å løpe. Derfor passer denne i starten for å få en gradvis økning av

Rolig oppvarming
Få alle med inn på banen.

10min
20min
Hoveddel:

BlindesistenHaien kommerElevene jobber sammen i par, hvorav den ene knyter en vest rundt hodet slik at den ikke kan se. Den andre i paret skal gå bak den blindede og lede den rundt i salen. Et par får i oppgave å ta de andre. Når et par blir tatt overrekkes oppgaven med å ta et nytt par. Bytter roller halvveis.Deler gruppa opp i fire. Hver gruppe har et fiske navn. Det er en hai i midten, den skal ta så mange fisker som mulig når det sies «haien kommer». Hvis man blir tatt, så blir man hai. Fiskene skal ut å svømme når navnet deres ropes opp. Fiskene skal «hjem» når haien kommer.


Mye på samarbeid med partneren, ikke styre personen feil.


Samarbeid i den form at det alltid må være en levende

Ubestemt
Avslutning
Stikkball
Det er en ball. Alle mot alle. Det er om å skyte flest mulig. Hvis du blir skutt så må du vente til skyteren din blir skutt før du kan gå ut igjen.

Gjort en avtale der vi leker denne leken de fleste er glad i, hvis de oppfører seg.

2 kommentarer:

  1. strek sisten var vellykket. Blindesisten var ikke, barna lekte ikke leken, men hadde det gøy. Det ble mere dytting og "vold" enn jeg så for meg. det var heller ikke ordentlige "Bind", så den leken ble kortet med på og gjentas ikke. Haien kommer" fungerte, men vet ikke hva jeg kan bruke som "grenser" som fiskene ikke skal over og heiene skal holde seg innenfor. det skapte litt problemer. men jeg så mye godt sammarbeid gjennom økta, selv om det var å finne ut hvordan de skulle gjøre blindesisten eller hvordan de skulle fange alle fiskene.

    SvarSlett
  2. Igjen fine refleksjoner etter timen!
    Fint å se hva om fungerer, og hva som ikke fungerer for gruppa. Det er bra du tar tilpassinger til opplegget når du ser at noe ikke fungerer.
    Når det gjelder grenser i haien kommer, kan det være greit å bruke oppmerkingen som er i salen, med for eksempel å bruke midtsirkelen (på en basketbane) som avgrensning for der haiene skal være før det ropes "Haien kommer".

    SvarSlett