Aktive Lokalsamfunn

mandag 15. januar 2018

Øktplan SFO 15.01.18

Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 15.01.2018

Mål: Elevene skal forbedre styrke og koordinasjon gjennom motiverende leik
Ferdighetsmål: Forbedre styrke og koordinasjon
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære hva koordinasjon er og hvorfor de trenger det. Jeg forutsetter at de har denne kunnskapen om styrke
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som de finner som motiverende og morsomme, i tillegg til at de utfordrer de overnevnte fysiske egenskapene.
Notat: På grunn av ankelskaden vil jeg ikke delta i noen av øvelsene her. Dermed blir litt av utfordringen å organisere økta ryddig og fornuftig med begrenset mulighet til å hjelpe til.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Gir en high five til alle på vei inn i salen og samle de på scena
For at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Blindesisten
Elevene jobber sammen i par, hvorav den ene knyter en vest rundt hodet slik at den ikke kan se. Den andre i paret skal gå bak den blindede og lede den rundt i salen. Et par får i oppgave å ta de andre. Når et par blir tatt overrekkes oppgaven med å ta et nytt par. Bytter roller halvveis.
For at de skal få litt varme i kroppen og gjøre de klar for mer utfordrende øvelser seinere.
Det at den ene i paret er blindet gjør at intensiteten senkes noe, og er passelig på starten av en økt. Den blinde vil få trene koordinasjonen i stor grad gjennom denne leiken
Vis og forklar
20 min
Blinde-fotball
Samme par-regler som i forrige lek, men her spiller de fotball samtidig. Det er kun den blindede som har lov til å sparke ballen, mens den som ser kun kan veilede. Antall lag og andre regler må bestemmes på stedet avhengig av hvor mange elever som er tilstede. Halvveis i leiken bytter elevene roller.
Denne øvelsen vil fortsette å utfordre koordinasjonen til elevene, samtidig som den inkluderer fotball, en aktivitet veldig mange liker.
Vis og forklar
10 min
Balansekrig
Elevene står to og to mot hverandre. Det ene beinet foran det andre, og holder hender. De skal så forsøke å dytte hverandre ut av balanse. Elevene er organisert på rekke oppover i salen, og den som har vunnet flest ganger i løpet av tiden jeg bestemmer, eks. 1 minutt, går et steg oppover, mens den som taper, går et steg nedover.
Her vil elevenes koordinasjon og styrke utfordres samtidig. Jeg tror dette er en
Vis og forklar
10 min
Stikkball
Elevene spiller alle mot alle med to-tre baller. Når de blir skutt må de gjøre styrkeøvelser som planke, pushups, situps, froskehopp.
Denne er en svært populær øvelse som vil være motiverende for elevene. Jeg har også tidligere hatt stor suksess med å inkludere styrkeøvelser ettersom at de liker å vise frem hva de klarer. Dette skaper stor glede hos elevene
Vis og forklar
5 min
Oppsummering
Samler elevene på scena og gjennomgår dagens økt. Hører hva som var bra og hva de ikke likte. Spørre om det er noen leiker de kunne tenke seg til seinere.
Det er viktig med en slik evaluering for at de skal føle seg tatt vare på, og få innflytelse i det vi driver med. Det sørger for god motivasjon og at de får fortrolighet til meg


1 kommentar:

  1. Denne økta gikk bra, på tross av at det var litt vanskelig å organisere på krykker. Ungene er også vanskeligere å holde i ro når de veit at jeg er svekka. Ellers er jeg passe fornøyd.

    SvarSlett