Aktive Lokalsamfunn

mandag 8. januar 2018

Øktplan SFO 08.01.18

Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 04.12.2017

Mål: Elevene skal forbedre styrke og koordinasjon gjennom motiverende leik
Ferdighetsmål: Forbedre styrke og koordinasjon
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære hva koordinasjon er og hvorfor de trenger det. Jeg forutsetter at de har denne kunnskapen om styrke
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som de finner som motiverende og morsomme, i tillegg til at de utfordrer de overnevnte fysiske egenskapene.
Notat: På grunn av ankelskaden vil jeg ikke delta i noen av øvelsene her og elevene kommer til å stå for uthenting av alt utstyr under min veiledning.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Gir en high five til alle på vei inn i salen og samle de på scena
For at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Nappe hale
Oppvarming med ertepose
Alle får utdelt et bånd som de fester i buksekanten, det er så om å gjøre å fange flest mulig bånd ved å ta andres. Om man har flere enn et bånd skal resten henge rundt halsen, og de er det ikke lov til å ta. Den med flest bånd til slutt vinner. Tvisten med denne leiken er at deltagerne må løpe rundt med en ertepose på hodet. Hvis de mister erteposen er de nødt til å legge fra seg alle båndene og gjøre ti froskehopp. Når de har gjort dette får de et bånd av meg og er med i leiken som vanlig igjen. Mot slutten vil jeg legge vekk erteposene og kjøre vanlig nappe hale for å få opp intensiteten.
For at de skal få litt varme i kroppen og gjøre de klar for mer utfordrende øvelser seinere. Erteposen legger en liten brems på hastigheten slik at de ikke har for høy intensitet fra starten av.
Vis og forklar
40 min
Tarzan-sisten
Elevene bistår med å hente ut utstyret de ønsker, under min kontroll. Alt utstyret plasseres så rundt omkring i salen slik at det dannes en bane hvor de kan løpe oppå elementer gjennom hele salen. Under sisten kan elevene kun bevege seg oppå eller inni disse elementene, og ikke være i direkte kontakt med bakken. Om noen tråkker utenfor er de nødt til å gjøre øvelser som jeg tildeler de. For eksempel ti froskehopp, tre pushups, femten sekunder planke osv. Også de som har den er nødt til å gjøre øvelser. Jeg gir 1-3 elev(er) vest som markerer at de har den. Deres oppgave er så å løpe etter andre og berøre de slik at de tar vesten og fortsetter å ha den.
Jeg har valgt denne øvelsen fordi det er den definitivt mest etterspurte øvelsen, og når den da treffer målene om koordinasjon og styrke er det en god øvelse. Grunnen til at jeg velger å gi de øvelser når de blir tatt, i stedet for å gi de en gruppe øvelser de må gjøre hver gang er fordi elevene har veldig forskjellige fysiske forutsetninger, så om jeg skal finne noe som er både utfordrende for styrken, uten å knuse motivasjonen er det nødvendig med individuell tilpasning.
Vis og forklar
5 min
Oppsummering
Samler elevene på scena og gjennomgår dagens økt. Hører hva som var bra og hva de ikke likte. Spørre om det er noen leiker de kunne tenke seg til seinere.
Det er viktig med en slik evaluering for at de skal føle seg tatt vare på, og få innflytelse i det vi driver med. Det sørger for god motivasjon og at de får fortrolighet til meg


1 kommentar:

  1. Økta i dag gikk ganske bra. Det var litt vanskeligere å organisere uthenting og rydding av utstyret til tarzansisten ettersom at jeg ikke kunne bidra selv. Derfor måtte jeg være ekstra klar i beskjedene, men det løste seg godt. Det hjalp en del at jeg valgte å ikke ha så mange øvelser for å minske arbeidet gitt tilstanden min. Så alt i alt er jeg veldig fornøyd med økta. Har hatt noen konflikter mellom enkelte elever, men etter samtaler med elevene individuelt virker det som om dette har blitt bedre nå.

    SvarSlett