Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. januar 2018

Utholdenhets økt 04.01.2018

Utholdenhets økt for barna
Dato: 4.01.2018
Sted: Vestfossen hallen
Varighet: 1 time og 30 min
Intensitet: Høy
Mål: Forbedre deres aerobe utholdenhet ved hjelp av lek og intervaller
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
10 minutter
Rolig jogging på langs av banen, med forskjellige øvelser, som indianderhopp, høye kneløft, sparke i rumpa, ned på magen, ned på ryggen, høyre arm, venstre arm, hoppe høyt.
Jeg gir en leder rollen, som skal styre farten. Alle skal følge linja hans, imens jeg gir øvelser.
En god oppvarming skal være prestasjonsfremmende, det skal være skadeforebyggende.
10 minutter
Dansk stikkball, alle mot alle. Når en bli skutt skal han gjøre enten 10 pushups, 10 situps eller 10 spensthopp for å komme ut igjen.
Jeg deler hallen inn slik at det blir en passe størrelse. De s
Dette er en mere spesifikk oppvarming som skal treffe mere spesifikke muskelgrupper.
Hoveddel: 60 min

Øvelse 1:
Jeg gjører noen forskjellige konkurranser. En kortstafett, der jeg deler dem inn i 4 lag. Hvert lag skal finne ett type kort. Stafetten kan utføres på flere forskjellige måter, som gjør at de blir mere slitne.

Øvelse 2:
Lenkesisten.
Det er en som er sisten, og for hver person som blir tatt, skal dem henge seg på

Øvelse 3:
Klokkesisten

Avslutter med spill 7 mot 7Jeg deler gruppa opp i 4 lag, hvor hver av dem skal løpe frem til midten å trekke et kort. Før de veksler med en annen på laget. Førstemann som får alle kortene som hører til deres mønster vinner.Jeg setter en grense på banestørrelse og velger en som skal starte som sisten. Om det blir for lett krymper jeg inn banen.

Jeg får alle til å legge seg 2 og 2 i en sirkel. Jeg velger 1 som er sisten som skal jeg og en som blir jaget.

Avslutter hoveddelen med spill i hallen. Der jeg deler gruppa inn i 2 og de spiller den siste tiden som er igjen.

Ved disse øvelsene skal man kunne trene utholdenhet ved hjelp av lekaktiviteter.

En morsom og effektiv måte å trene utholdenhet på som er mere morsom for barna.
Avslutning:
Jogge ned, rydde utstyr og ha en kort samtale om økta.
Jeg samler alle og ber dem om å rydde utstyr og jogge ned rolig.

Viktig å Jogge ned etter hver økt slik at man ikke får en brå overgang fra aktivitet til å stå stille.1 kommentar:

  1. Økta gikk veldig bra. Jeg la også inn litt styrke midt i økta, med fokus på kjernemuskelturen. Det virket som mange av barna syntes det var morsomt med styrkesirkel. Det var noen som mistet fokus underveis, men fokuset kom tilbake underveis.

    SvarSlett