Aktive Lokalsamfunn

onsdag 24. januar 2018

Øktplan uke 4 - K3 barneklatring

NAVN: Håkon Lund
MÅL: Påvirke barnas generelle styrke i oppvarmingen.
MÅLGRUPPE: Barn i alderen 6-13 år
DELMÅL: fokus på allsidige øvelser
SOSIALT MÅL: Leke gøye leker og ha det gøy sammen i gruppe.
HOLDNINGSMÅL: Høre på beskjeder når de blir gitt.
FERDIGHETSMÅL: Få bedre teknikk i klatring.
KUNNSKAPSMÅL: Bli mer fokusert på klatreteknikken de bruker.
DATO: 25.01.2018
TID OG STED: Skrimhallen, 17:30 – 19:00
UTSTYR: Softball og kjegler
ANTALL UTØVERE: 25


Oppvarming
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Liten intro av hva vi skal gjøre i dag, alle sitter i ring. (5 min)

- Dosisten (~10 min)

- Stafetter (~10 min)

Dosisten
Vanlig sisten med en som har den hele tida. Når man blir tatt må man sette seg ned i knestående og holde armen opp som i 90 grader. Får å bli fri må noen komme bort til deg og dra i armen din slik at man på en måte skyller ned.

Stafetter
Jeg deler inn i lag på 3-5 personer, og så har vi stafetter. Vi starter med løping, så tar vi krabbing, hinking, froskehopping og baklengsløping.
25 min
Vise-forklare-metoden
Dette er en sistenvariant med høy aktivering. De fleste kan den leiken, så derfor får vi høy aktivitet fort.

Løping varmer opp de store muskelgruppene. De andre øvelser utfordrer også de store muskelgruppene. Målet er at konkurransepreget skal motivere folk.
- Lett buldring (~10 min)
Lett buldring
Vi skal bulder litt på den vanlige veggen før vi begynner med klatring. Vi klatrer horisontalt, hvis man ikke klarer mer går man bare bakerst i køen igjen. Jeg skal komme med litt individuelle tilbakemeldinger til hver enkelt.
15 min
Vise-Forklare-metoden
- Buldring er klatring uten tau og i kortere perioder. Det gjør at man varmer opp akkurat de musklene man bruker i klatring. Man kan også sette det i hoveddelen, men jeg har valgt og sette det her siden det også er litt oppvarming til hoveddelen som er klatring på tau.  
Hoveddel
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Klatring Vi klatrer og foreldre sikrer, vi deler oss ikke opp men har fokus på å klatre mest mulig. Jeg har fokus på de barna som er ved buldreveggen for å vise dem litt teknikk og for å komme med tilbakemeldinger til dem.
På slutten når barna blir sliten kan det hende jeg setter i gang en lek som stikkball, sisten eller nappe hale.
45 min


Alle kan klatre så jeg konsentrerer meg om de som er ved buldreveggen og har teknikk med dem.
Vise-Forklare-metoden
Klatring er en individuell aktivitet og det er vanskelig å ha noe opplegg på dette for så små barn med forskjellige forutsetninger. Jeg har derfor litt teknisk trening for de som vil på buldreveggen og prøver å gi tilbakemelding til de som går dit.
Avslutning
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
- Avslutning med info om neste trening.
Avslutning i ring
-Alle sitter i en ring
5 min
Vise-forklare- metoden
Avslutte økta i hyggelige omgivelser for å skape et godt og trygt miljø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar