Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. januar 2018

Økt 1- gruppe 2 - 10.01.2018

NAVN: Jan Lobacz                                                   

DATO FOR GJENNOMFØRING: 10.01.2018
HOVEDMÅL: Bli kjent med en ny gruppe barn og skape trygge rammer for aktivitet  
Ferdighetsmål: Barna skal få prøve sin koordinasjon i leike som gjennomføres
Kunnskapsmål: Barna skal kjenne til navnet mitt på slutten av økta
Holdningsmål: Jeg skal skape en økt som fører til at barna føler seg trygge.

STED: SFO

UTSTYR: 3 myk ball, 15 bånd,

TID: 45 minutter

 

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
3 min
Innledning
Vi samles i midten av salen. Hilser på barna. Forteller med om dagen aktiviteter.  Dette skaper samhold, motivasjon og trygghet. Jeg har også fokus på å fortelle om meg selv og opplegget
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
Blodet og vevsvæsken flyter lettere.
Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere.
Overføringen av oksygen fra blodet til m.c. går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige.
De kjemiske reaksjonene går raskere.
Nerveinpulsene går raskere.
Samspillet mellom m. og nerver blir bedre.
Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet.
Konsentrasjonsevnen øker.
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.
Samling i sirkel
Min 5 – generell oppvarming
Navnrunde – dyrenavn
5 minutter
Barna står i en ring. Jeg starter leiken ved å si «hei, jeg heter Jan, jeg er en Jaguar», deretter sier nestemann «Han heter Jan, jeg heter x, og jeg er en x»
Barna skal finne på et dyr, som starter på deres forbokstav i navnet. Slik går vi gjennom hele gruppen.
Vis og forklar
10 minutter – spesiell del
Dansesisten – 10 minutter
 
Vi starten en person som ønsker å starte med å ha sisten, barnet løper etter alle andre som er med og prøver å ta en annen person. I det en person blir tatt, skal den som har sisten bestemme en dans for den som ble tatt. For å bli fri, må en som ikke er tatt danse sammen barnet som er tatt i omtrent 5 sek. Vi bytter jevnlig på hvem som har sisten.
Vise og forklare
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
 Ca. 30 min – hoveddel
Nappe haler 15 minutter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stikkball med navn – 15 minutter
Alle har hver sin hale som er festet til buksa. I denne leken handler det om å samle på flest haler. Dette er alle mot alle, og aktivitetsnivået er forhåpentligvis høyt. Regler: Avgrenset området, kun en hale om gangen. Under leken, stopper vi flere ganger og teller opp hvem som har flest haler.
 
 
Vi spiller stikkball. Før vi setter i gang går vi gjennom reglene. Alle mot alle, hodet er fritt, kun 3 steg med ballen. Vi setter i gang spillet med en ball, og øker antallet baller etter hvert. Etter at barn blir skutt skal barnet komme bort til meg og hilse på meg ved å si navnet sitt, etter det er barnet fritt.
Dette er leiker jeg regner med at barna kjenner til, dermed velger jeg å starte med noe som er trygt for dem. I tillegg lager jeg en vri på stikkballen slik at jeg han få repetert navnet til barna flere ganger. Disse leikene er valgt med tanke på å skape trygge og sosiale rammer og ar barna skal bli trygge på meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 min avslutning
Lette strekkeøvelser og oppsummering av økta
-      Plukke epler
-      Liten ball
-      Tre i vinden
 
Oppsummering av økta, høre tilbakemeldinger og hva barna synes var morsomt i dagens leiker. Avslutter med felles heiarop
Lett strekking er en fin avslutning på økta og vi regulering spenninga etter aktivitet.
 
Samtalen fører til samhold til gruppen, og hjelper med videre planlegging og utvikling av lederegenskaper.
Apemetoden

 

 

 

1 kommentar:

  1. Dette har vært endringer i både gruppe og dager for dette opplegget, det har ført til noe trøbbel. Barna var klare kl 14, men jeg startet som planlagt 14.30. Derfor måtte jeg gjøre økten kortere og mer kompakt. Jeg startet med introduksjon av med selv og navnleker. Dermed gjennomførte vi kjapt nappe haler og dansesiten, tiden gikk kjapt og barna hadde det gøy. Jeg valgte å fokusere på stikkball, på grunn av dette er leiken hvor jeg fikk pugget alle de nye navna. Dette var en litt utfordrende økt å komme inn i, men jeg føler at jeg greide det veldig god.

    SvarSlett