Aktive Lokalsamfunn

mandag 28. januar 2019


Skitrening 11-12 år


Tema: Ski skøyting
Periodemål: Forberedelse på konkurranse
Hovedmål: Påvirke aerobe utholdenheten
Holdningsmål: Gruppa skal gi meg full oppmerksomhet når jeg snakker
Målgruppe:
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutter

Intensitet: Hard
Tid: 75 min
Sted: Bevergrenda
Utstyr: ski, starver (skøyting)

Oppvarming
Tid: 20
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Gå rolig runder i løypa
Tenkte å ta en runde på den store løypa. Sender guttene først og jeg går bakerst.
Siden det er første gangen på ski på en stund/ i startfasen, så tenker jeg at det er lurt å starte med å bare gå litt rolig på ski.
Metode:
Apemetoden Organisering:
Samler gruppa på samme sted som alltid, og forteller i «halvsirkel» hva vi skal.
 
De går foran, mens jeg går bakerst og får med alle.
10
Pizza sisten
Gruppa skal bare gå inne i «pizzaen». Det er en som skal ha den, og sisten går videre når man klarer å ta noen andre. Hvis folk står for mye stille så sender jeg ut Mats/ Olav eller flere som har den.
Dette er en motiverende lek hvor jeg får opp aktiviteten.
Organisering:
Jeg går med gruppa bak meg og lager en sirkel, deretter deler opp i «stykker»
Metode:
Vise og forklare og apemetoden
 
Blir med hvis aktiviteten går ned. Er med på å lage Pizzaen.

 

Hoveddel
Tid: 40
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20
Pyramide intervall
(Hurtighet)
 
Jeg har kjørt denne intervallen noen ganger på barmark:
Starter dem to og to slik at det blir en slags «konkurranse» mellom to jevne. Starter dem kontinuerlig slik at det ikke jevnt med pause tidene.
Første løper en til den første stolpen, så 2,3,3,2,1.
Tidligere kjørte jeg den i bakken, men må nå se litt an hvordan forholdene er, mulig at jeg derfor kjører kortere lengder, slik at det også blir mer hurtighet.
Vi har intervall for å bedre den aerobe utholdenheten. Jeg valgte denne formen for intervall siden det er motiverende å gå trappevis opp og nedover. I tillegg så er det kortere distanser slik at jeg virkelig får opp tempoet på gruppa. Neste dag er det «konkurranse» så det er greit å få intensiteten litt opp før dette.
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering
Samler gruppa slik som de andre gangene ved elghuffs, forklarer hva vi skal (kort) deretter går bort til der vi skal starte. Deler dem inn to og to.
Viser hvor langt de skal løpe.
20
Stafetter:
 
5 på lag:
Rundt banen (må se an hvor mange og snø for hva som går)
 
 
Et bilde som inneholder tekst, kart

Automatisk generert beskrivelse
5 stykker på lag
De skal løpe til de har kommet tilbake der de kom fra.
Så samles tilbake her, nye lag og en gang til.
 
 
Jeg har valgt å ta noen stafetter både fordi det er motiverende for gruppa, men også fordi da får jeg opp aktivitetsnivået. Dette er en hard økt hvor det derfor skal være hardt, ved konkurranse så har jeg observert at gruppa presser seg mer for å prestere.
 
 
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering:
Samler gruppa i bunnen av bakken og får alle til å bli med til «fasteplass» på stadion. Ber dem stå i en halvsirkel mens jeg fordeler lagene. Deretter sender dem dirkete ut på de ulike stasjonene.  
Hvis lagene ikke går opp er de med, eller passer på (hver for seg!)

 

Avslutning
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
5 min
Gå rolig ned etter intervallene
Gruppa går samlet en liten runde.
Gjør dette for å få en avrunding på økta, slik at prosessen med restitusjon blir startet med en gang.
Metode:
Apemetoden
 
Organisering:
Samler gruppa på vanlig måte, deretter ber jeg guttene gå først også går jeg bakerst. Deretter samle gruppa ved lyktestolpe og kort avslutte økta.
Blir med.

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. Utførelse:
    Fullførte planen uten om ulike øvelser, utenom at jeg droppet pizza-sisten (siden det ikke gikk ann) for haien-kommer. En stor utfordring denne gangen var at Eirik Dugstad og 13-14 gruppa ble med (var bare to utøvere, men med hjelpetrenere og alt føles det fort at det blir mye vanskeligere å opprettholde kontrollen på gruppa) Derimot så føler jeg at jeg klarte å gjøre dette på en god måte og er fornøyd med gjennomføringen av økta. Øvelsene fungerte bra, gruppa var med, men tenker at jeg framover ikke skal fortsette den samme formen med intervall for å variere litt.

    SvarSlett