Aktive Lokalsamfunn

torsdag 24. januar 2019


Allidrett uke 4
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 24.01.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosial og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.


Mål for dagens økt: ha det gøy og øve på å bli trygg på ski.Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde der alle sier navnet sitt slik at de nye får høre navn og de andre får vite navnet til de nye.


Hermegåsa:
En av oss går foran, og en bakerst. Barna skal herme etter den som går først. Vi setter på musikk og gjør ulike øvelser i takt med musikken. Til slutt samles vi i en ring slik at barna ser oss også fortsetter de å herme etter oss.

Rødt lys:
En av oss står med ryggen til. Barna staår på en rekke. Når vi ikke ser på kan de bevege seg fremover, mens når vi snur oss må de stoppe. Den som kommer først frem til den som står med ryggen til, vinner.Ca 20 min
PlenumFor å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.For at barna skal øve på konsentrasjon og reaksjon.


For å varme opp kroppen, og for at barna skal begynne å vende seg til aktivitet med ski på bena.
HOVEDDEL-  j
 Troll og stein:
Er en eller to som skal ha den. Når man blir tatt må man legge seg ned som en stein. For å bli fri igjen må noen gå med bena på hver side over deg.

Stafett:
Vi setter opp en løype med utstyret som vi har til rådighet. Deler inn i to eller tre lag (kommer an på hvor mange som er der) som konkurrerer mot hverandre.

Om tid:
Frilek  
Ca 30 min


Vis og forklarAVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.Ca 5-10 min
Plenum


1 kommentar:

  1. denne gangen var det litt mer lek enn forrige gang, og det så ut som at det slo an hos de fleste. de fikk fokuset litt bort fra selve skigåingen og fokuset var på leken isteden noe som gjør det litt gøyere å gå på ski. vi rakk ikke alt, så vi droppet stafett og kjørte heller litt frilek på slutten. flere som prøvde å kjøre ned bakken denne gangen, så det tyder på at flere har blitt litt tryggere på ski. i tillegg var de som sto mest og så på forrige gang med i dag.

    SvarSlett