Aktive Lokalsamfunn

onsdag 16. januar 2019


Allidrett uke 3
Øktplan

Navn: Knut Ole Magnussen, Malin Raknes Artmann og Tiril Ellingsen
Dato: 17.01.19
Målgruppe: Barn 4-5 år (f.2013-2014)
Allidrett, Skrim + KIF
Barna er ganske små, og øktene vil bli lagt opp ukomplisert og med formål om generell aktivitet og bevegelse, som gir barna allsidig bevegelsesminne og koordinasjon. Det skal være morsomt å bevege seg! Allidretten skal også være sosialt og en arena som er inngangsporten til senere idrett og et sunt forhold til aktivitet.Mål for dagens økt: Ha det gøy mens vi leker på ski
Ferdighetsmål: Utvikle generelle skiferdigheter
Holdningsmål: Ha det gøy!
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Velkommen til allidrett – snakker litt kort om hva vi skal gjøre i dag.
Vi tar en runde med navneopprop og ønsker evt nye velkomne.


Hermegåsa:
En av oss går foran, og en bakerst. Barna skal herme etter den som går først. Vi setter på musikk og gjør ulike øvelser i takt med musikken. Til slutt samles vi i en ring slik at barna ser oss også fortsetter de å herme etter oss.

Ordre:
La barna løpe fritt rundt på et område. Etter hvert begynne å rope ordre. For eksempel «Sitt!», «Ligg på rygg!» eller «Ligg på magen!». Barna skal gjennomføre beskjeden fortest mulig.


Ca 20 min
Plenum


For å få en naturlig intro på økten og allidretten i seg selv.

For å varme opp kroppen, og for at barna skal begynne å vende seg til aktivitet.

Denne leken utfordrer reaksjonsevnen til barna og blir ekstra utfordrende på ski.
HOVEDDEL


-  j
Hauk og due: En starter som hauk. En som duemor og resten som due. Duemoren roper regla slik at resten løper over mens hauken prøver å ta dem. Blir de tatt blir de også en hauk.

Stafett: Setter opp en løype hvor barna skal gjøre forskjellige oppgaver på veien. Dele inn i lag hvor antallet skaper lite kø.

Frileik: La barna få leke litt som de selv vil på ski. Lar dem prøve hopp i bakken og gå litt på ski som de selv vil.
Ca 35 min

Vis og forklar


I hele hoveddelen skal vi la barna få teste litt forskjellige bevegelsesmønster hvor de utfordres. 
AVSLUTNING
Barna samles, og vi spør om de synes det var morsomt og om de gleder seg til neste gang.


Ca 5 min
Plenum2 kommentarer:

  1. Økten gikk egentlig ganske bra. Var som forventet varierende hvor gode de var på ski, men de fleste klarte det bra. Stafetten var ikke veldig vellykket, ettersom få ville vente i kø. Men de virket veldig fornøyde med skileiken og spesielt med fri på slutten.

    SvarSlett
  2. enig med knut, var veldig varierende hvor gode de var på ski, men generelt var de bedre enn vi hadde forventet. dette var første gangen vi hadde ski så vi så at noe funket bedre enn andre ting. virket som de faktisk likte best når vi gikk en runde på starten og frilek i bakken på slutten. noen var litt redd for å kjøre ned bakken, men vi sa at hvis man ville kunne man også gå noen runder på stadion isteden.

    SvarSlett