Aktive Lokalsamfunn

søndag 20. januar 2019


Skitrening 11-12 år  

Tema: Ski skøyting
Periodemål: Forberedelse på konkurranse
Hovedmål: Bli kjent med teknikk i oppoverbakke
Kunnskapsmål: Være kjent med padling
Holdningsmål: Gruppa skal gi meg full oppmerksomhet når jeg snakker
Målgruppe:
11-12 år, gruppe på ca. 15 stykker. Både jenter og gutter

Intensitet: Lett
Tid: 75 min
Sted: Bevergrenda
Utstyr: ski, starver (skøyting)  

Oppvarming
Tid: 20
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
10
Gå rolig runder i løypa
Tenkte å ta en runde på den store løypa. Sender guttene først og jeg går bakerst.
Siden det er første gangen på ski på en stund/ i startfasen, så tenker jeg at det er lurt å starte med å bare gå litt rolig på ski.
Metode:
Apemetoden Organisering:
Samler gruppa på samme sted som alltid, og forteller i «halvsirkel» hva vi skal.
 
De går foran, mens jeg går bakerst og får med alle.
10
Hauk og due
Samme regel som alle de andre
Få opp aktiviteten gjennom konkurranse
Metode:
Vise og forklare Organisering:
Samler gruppa i halvsirkel og forklarer kort hva vi skal.
Bli med på leken for å få opp aktiviteten.

 
Hoveddel
Tid: 40
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
20
Teknikk
Setter opp en liten «runde» opp med bakken, hvor de går teknisk oppover og kjører rolig nedover. (Hvor jeg ber gruppa om å prøve å gå padling) De går rundt der og jeg gir den arbeidsoppgaver som de kan jobbe med. Dette er noen av tingene jeg skal se etter:
-          Hengarm
-          Om de klarer å sette stavene langt nok fram og opp.
-          Skyve hofte fram
-          Gli lenge på skiene
-          Plassering med beina
-          Frekvens 
 
Hvis jeg føler at vi har gått nokk i bakken kan jeg friske opp dobbeltdans teknikken fra forrige uke.
Som i alle idretter en teknikk en viktig del av idretten og det er sentralt at gruppa har riktig teknikk. Dette er også et av målene for perioden. Dagen etter så er det konkurranse, så da tenker jeg det er lurt å ta en liten teknikk runde.
Organisering: Samler hele gruppa rundt stadion, forteller kort hva vi skal. Går med gruppa til bakken. De samler seg på andre siden, jeg forklarer og  bruker Mats/Olav til å vise fram teknikk. Deretter går de runden, hvor jeg prøver å gi tilbakemelding til alle, og deretter samler dem og gir noen generelle tips til hele gruppa.
 
Metode:
Vise og forklare
Er markører for hvor de skal snu, eller setter opp kjegler.
20
Pyramide intervall
(Hurtighet)
 
Jeg har kjørt denne intervallen noen ganger på barmark:
Starter dem to og to slik at det blir en slags «konkurranse» mellom to jevne. Starter dem kontinuerlig slik at det ikke jevnt med pause tidene.
Første løper en til den første stolpen, så 2,3,3,2,1.
Tidligere kjørte jeg den i bakken, men må nå se litt an hvordan forholdene er, mulig at jeg derfor kjører kortere lengder, slik at det også blir mer hurtighet.
Vi har intervall for å bedre den aerobe utholdenheten. Jeg valgte denne formen for intervall siden det er motiverende å gå trappevis opp og nedover. I tillegg så er det kortere distanser slik at jeg virkelig får opp tempoet på gruppa. Neste dag er det «konkurranse» så det er greit å få intensiteten litt opp før dette.
Metode:
Vise og forklare
 
Organisering
Samler gruppa slik som de andre gangene ved elghuffs, forklarer hva vi skal (kort) deretter går bort til der vi skal starte. Deler dem inn to og to.
Viser hvor langt de skal løpe.
 

Avslutning
Tid:
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ organisering
Hjelpetrener
5 min
Gå rolig ned etter intervallene
Gruppa går samlet en liten runde.
Gjør dette for å få en avrunding på økta, slik at prosessen med restitusjon blir startet med en gang.
Metode:
Apemetoden
 
Organisering:
Samler gruppa på vanlig måte, deretter ber jeg guttene gå først også går jeg bakerst. Deretter samle gruppa ved lyktestolpe og kort avslutte økta.
Blir med.

 

 

 

1 kommentar:

  1. Utførelse:
    Gjorde det jeg hadde tenkt til. Siden det var så kaldt så hadde jeg veldig fokus på at vi skulle være i aktivitetet hele tiden. Jeg er fornøyd med at jeg fikk gitt tilbakemelding til de aller fleste, men tenker at dette er noe jeg skal se på videre. Blant annet så foreslo Geir en video jeg kunne se på for å få litt tips til hva jeg skulle se etter. Intervallen fungerte veldig bra. Siden gruppa var så flinke valgte jeg å ta en lek helt til slutt for å få litt motivasjon.

    SvarSlett